Külföld

Több mint ezer Porsche, Lamborghinik és Bentley-k égnek az Atlanti óceánon sodródó kigyulladt hajón

rtl.hurtl.hu

2022. február 18. 6:07

A Volkswagen-csoport autóit szállító Felicity Ace az Azori-szigetek közelében gyulladt ki, legénysége elhagyta a hajót. 

Kigyulladt, és irányíthatatlanul sodródik az Atlanti-óceánon egy majdnem négyezer autót szállító teherhajó – jelentette a nemzetközi sajtó. A panamai zászló alatt hajózó Felicity Ace az Azori-szigetek közelében kapott lángra szerda délelőtt, egyelőre ismeretlen okokból. A hajó 22 fős legénysége elhagyta a hajót, közülük senki sem sérült meg.

Előbb kereskedelmi hajók, majd a portugál haditengerészet egységei vették fel őket, a portugál légierő segítségével. A haditengerészet a YouTube-oldalán tett közzé videót a mentésről.

Luxusautók égnek

A kétszáz méter hosszú hajó február 10-én indult a németországi Emden kikötőjéből, és az Egyesült Államokban található Davisville kikötőjébe tartott. A raktérben a Volkswagen-csoport autó voltak. A cég amerikai leányvállalatának egy belső e-mailje szerint 3965 darab autó volt a fedélzeten – írta a Fortune.

A fedélzeten nagyjából 1100 darab Porsche is volt, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mi lett a sorsuk – jelentette be amerikai idő szerint csütörtök este a Porsche Cars North America szóvivője. A cég már elkezdte értesíteni az autóikra váró amerikai vásárlókat az esetről.

Egyikük, a Smoking Tire című autós YouTube-oldal szerkesztője, Matt Farah elmondta, hogy augusztusban rendelet egy alapáron majdnem 40 millió forintba kerülő Boxster Spydert, ami most „mesterséges korallzátony lesz” az Atlanti-óceánban.

A The Drive című autós szaklap információi szerint a fedélzeten volt még 189 darab Bentley, valamint több Audi is. A hajó emellett még több Lamborghinit is szállított, de azt egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan mennyit. A cég amerikai leányvállalatának szóvivője ezt nem árulta el, csak annyit közölt, hogy felvették a kapcsolatot a hajót üzemelő céggel.

A kár nagyságát egyelőre nem lehet tudni, még becslések sincsenek. A hajó egyelőre irányíthatatlanul sodródik az óceánon, és csütörtökön még mindig lángolt. 

Nyitókép: A lángoló Felicity Ace. Fotó: Portugál haditengerészet.

 

#Külföld#teherhajó#tűz#porsche#lamborghini#bentley#volkswagen#atlanti-óceán

Címlapról ajánljuk