KERESÉS search-close

kigyulladt

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "kigyulladt"

KATASZTRÓFA: 41-en meghaltak a kigyulladt orosz repülőn

Legkevesebb 41 ember meghalt azon az orosz utasszállítón, amelyik vasárnap hajtott végre kényszerleszállást Moszkvában, a seremetyejevói repülőtéren. A repülő felszállás után mindössze 28 perccel kezdeményezte a kényszerleszállást, ez azonban nem sikerült elsőre. A gép visszapattant, amitől megrongálódhatott a hátsó hajtómű, ami pillanatok alatt lángba borította a repülőt. A tűz az utastérre is átterjedt. A gépen összesen 78-an utaztak, 37-en élték túl a szerencsétlenséget, három ember állapota továbbra is válságos.

Az ablakon át mentette lányait az égő házból

Ablakon át mentette lányait az égő házból! Tegnap délután gyulladt ki egy családi ház melléképülete Szegeden, a lángok pillanatok alatt elérték a főépületet. A nyolcfős családból csak hárman voltak otthon, az apa az ablakon át mentette két lányát. Az anya ma azt mondta híradónknak, a tüzet 9 éves gyereke okozhatta, a melléképületben meggyújtotta a papírokat.

850 év alatt minden válságot túlélt a Notre-Dame

Több mint 850 év. Ennyi idős a Notre-Dame, a gótikus művészet csodája, világ egyik leglátogatottabb keresztény temploma. Az évszázadok folyamán sokszor volt nehéz helyzetben, nem egyszer csaknem el is pusztult a rombolások, fosztogatások miatt. De túlélte a válságokat. Most is ez történik majd, ahogy a Notre-Dame szerelmesei magabiztosan állítják.

Tudósítónk Párizsból jelentkezik

Éppen 24 óra telt el azóta, hogy felcsaptak a lángok a felújítás alatt álló Notre-Dame tetejére épített állványzaton. A helyszínen ott van tudósítónk, Kecsmár Alexandra.

Magyar szemtanúk Párizsban


szerző:
2019.04.16. 18:05
Magyar szemtanúk Párizsban

Egy magyar rockegyüttes épp a Notre-Dame közelében próbált esti koncertjére, amikor kigyulladt a katedrális. Az Ivan and the Parazol zenésze Híradónknak azt mesélte 100 méterről is érezni lehetett a lángok forróságát, ő maga is végignézte, ahogy ledől az épület kistornya. Egy másik magyar férfi pedig azt is látta, ahogy a tűzoltók szinte közvetlen életveszélyben oltják a tüzet az épület tetején.

Özönvíz és tűzvész Rióban

Özönvíz árasztotta el Rio de Janeirót, főleg a nyomornegyedeket, miután egyetlen napon annyi eső hullott a brazil nagyvárosra, amennyi több hónap alatt szokott. Eddig öt halottról tudnak a hatóságok. Ma hajnalban jött az újabb csapás: kigyulladt a riói Flamengo futball klub edzőközpontja. A tűzben tíz fiatal halt meg.

Egy középkorú férfi vesztette életét a kollégiumi tűzvészben

Egy ember meghalt, amikor szerda este kigyulladt a Károli Gáspár Református Egyetem egyik kollégiuma a fővárosban. Több, mint 90-en menekültek a tűz és a hatalmas füst elől, sok kollégistának minden holmija odaveszett. A halálos áldozat nem diák volt, hanem az egyik vendégszoba lakója, egy középkorú férfi. A tűzvészről készült további felvételeket és a szemtanúk beszámolóit megnézhetik ITT

Több lakatlan épület is kigyulladt a fővárosban

Több lakatlan épület is kigyulladt napközben a fővárosban. A II. kerületben egy 150 négyzetméteres villa épület égett. Egyelőre nem tudják, hogy mi okozta a tüzet, valószínűleg hajléktalanok húzták meg magukat az épületben. A III. kerületben egy három emeletes ház lángolt. Az épületben senki sem lakott, egy embert mégis égési sérülésekkel szállítottak kórházba.

Leégett az épület, a tulajdonosnak nem volt rá biztosítása

Kigyulladt és teljesen leégett egy használaton kívüli épület a Vas megyei Rábapatyon. Korábban étteremként működött, most egy részét bútorraktárnak használták. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a tüzet. A tulajdonos azt mondta, nem volt rá biztosítása.

7 hónapos gyerekével menekült égő házukból

7 hónapos gyerekével menekült égő házukból egy berhidai anya. A családi ház, ahol albérletben laktak férjével és gyerekükkel, szerda este gyulladt ki. A tető teljesen leégett, a ház lakhatatlanná vált. Csak néhány babaruhát tudtak gyorsan kimenteni a tűzből, minden más odaveszett – semmijük nem maradt. Most rokonok fogadták be őket, de, hogy utána hová mehetnek, még nem tudják.
Ha segítene írjon az rtlhirek@rtl.hu e-mail címre.

Kigyulladt egy menetrendszerinti busz

Pécs sűrűn lakott nyugati városrészében, egy forgalmas buszmegálló közelében kapott lángra a jármű, a tűz az egész motorteret beborította…

GÁZTÁROZÓ-TŰZ: még tart a helyreállítás

Hetekig is eltarthat a tűzben megsérült gáztározó helyreállítása. A Hajdú-Bihar megyei Nagyhegyesen kedden lobbant be a kiáramló gáz.

Az arca és a keze is megégett a kigyulladt autóbontó-műhelyben

Az arcán és a kezén is megégett egy férfi, amikor kigyulladt egy autóbontó-műhely péntek este Hajdúszoboszlón. Öt autó teljesen kiégett, a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből. Úgy tudjuk, a tüzet az okozhatta, hogy a szerelő lámpával világított, miközben benzint engedett le az egyik kocsiból, az izzó hője pedig lángra lobbanthatta az üzemanyagot.

Gyertyát gyújtott szerettei emlékére, leégett a lakása előtere

Egy 86 éves asszony otthonában csaptak fel a lángok Baján. A nő próbálta megfékezni a tüzet, de nem bírt vele. A közben megérkező rendőrök hozták ki a lángoló lakásba vissza-visszatérő asszonyt.

Alig pár másodpercen múlt az élete

Alig pár másodpercen múlt az élete – ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki flexelés közben tüzet okozott a Pest megyei Tápiószentmártonban. Édesanyja garázsában, a család autóját próbálta rendbe hozni, amikor egy szikrától kigyulladt a melléképület. Közben egy gázpalack is felrobbant. Édesanyja sokkot kapott, két rendőr mentette meg a lángok elől.
A férfi hosszabban is elmeséli, hogyan menekült meg.

Paneltűz: mentették a lakókat

Négy embert szállítottak füstmérgezés gyanújával kórházba, miután kigyulladt egy panellakás Pécsen. Egy tízemeletes társasház hatodik szintjén csaptak fel a lángok kora reggel, a tüzet elektromos zárlat okozta. Összesen 40 embernek kellett elhagynia otthonát, 14 lakót a tűzoltók mentettek ki az épületből.

Két ötszáz négyzetméteres csarnok égett Zichyújfalu és Agárd között

Szombaton, hajnali fél négykor kigyulladt és teljes terjedelmében égett két ötszáz négyzetméteres, pelletet gyártó üzemcsarnok Gárdony és Zichyújfalu közözött.

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő

Túlfutott a leszállópályán és kigyulladt egy repülő az oroszországi Szocsi repülőterén. A tűzoltók gyorsan megfékezték a lángokat. A gépen lévők közül 18-an megsérültek. Az egyetlen halálos áldozat a reptér egyik alkalmazottja.

 

Robbanásokra riadtak álmukból

Mesterlövészek lőtték ki a gázpalackokat, miután kigyulladt egy garázs a Heves megyei Abasáron. A lángok hajnalban csaptak fel az épületben, ahol nyolc palackot tároltak. Félő volt, hogy mind felrobban, ezért volt szükség a tűzoltók mellett a mesterlövészekre is.

Tűzoltók mentették ki a lakókat

Hét embert, köztük két gyereket vittek kórházba, miután kigyulladt egy második emeleti lakás Nyíregyházán. A konyha szinte megsemmisült, a kiömlő füst ellepte a lépcsőházat…

Pánik a repülőgépen egy kigyulladt a mobiltöltő miatt

A barcelonai reptéren, az egyik indulásra kész gépen kigyulladt egy mobil-akkumulátor. A kisebb tüzet, és a füstöt érzékelve kitört a pánik. Erre a személyzet leeresztette a vészcsúszdákat, amelyeken sértetlenül, mindenki elhagyta a repülőt. Az eseményekről több videó is készült.

Hárman égtek benn a kocsiban

Hárman bent égtek egy autóban, miután karamboloztak a 44-es főúton, Lakitelek közelében. A baleset késő este történt. Egy előzés után ütközött össze két autóval egy kocsi és miután az árokba csapódott, kigyulladt. Az egyik autó sofőrje próbálta kimenteni a beszorult utasokat, de nem sikerült neki.

Videóra vették, ahogy porig ég a tető

Egy nyírbogáti családi ház gyulladt ki vasárnap délután. Híradónk úgy tudja, a tulajdonos azt állítja, ételt melegített kutyáinak, eközben csaphattak fel a lángok. Ketten könnyebben megsérültek, a család otthona lakhatatlanná vált.

Teljesen kiégett egy papírhulladékot szállító kamion

Hatalmas lángokkal, teljesen kiégett egy papírhulladékot szállító kamion csütörtökön este a 8-as főúton Bánd és Herend között. Erről videót is készített egyik nézőnk. A teherautó sofőrje Híradónknak azt mondta: azt érezte, hogy elfogy a levegője, ekkor kiszállt, és látta, hogy füstöl a motortér.

Bennégett a házban a férfi

Egy 52 éves férfi meghalt, két barátja pedig megsebesült, amikor az szombat éjjel kigyulladt egy ház a Fejér megyei Mezőkomáromban. Úgy tudni, egyikük kitörte az ajtó üvegét, hogy ki tudjon menekülni. Vérző fejjel rohant a szomszédhoz, hogy segítséget hívjon. A tűzoltók perceken belül ott voltak, addigra már a házban lakó férfi is kimenekült, de harmadik társuk bent ragadt. Ő nem élte túl.

Menekültek a lángoló kocsiból

Csak annyi idejük maradt, hogy magukhoz vegyék pénzüket és útlevelüket, mielőtt az autó teljesen lángba borult - ezt mondta az RTL Híradónak az a sofőr, akinek kocsija délelőtt kigyulladt az M5-ös autópályán Kecskemét közelében. A szerb férfi és utasa Bécsbe tartott, amikor észrevették, hogy füst jön ki a motorházból. Félreálltak, addigra már a lángok is felcsaptak. Hiába próbálták eloltani, végül videóra vették, amint megsemmisül a kocsi. Csak a fém váza maradt meg.

Órákon át lángolt a tésztagyár

Kigyulladt és órákon át lángolt egy tésztagyár Bábolnán. A tető beomlott, a falak kidőltek és sorra robbantak fel a klímaberendezések az épületben. A bent dolgozó alkalmazottak időben kijutottak, senki sem sérült meg.

Lángolt a NAV-hivatal teteje


szerző:
2018.06.08. 18:03
Lángolt a NAV-hivatal teteje

Mintegy 300 négyzetméteren lángolt a veszprémi NAV egyik hivatala ma hajnalban. Három órába telt mire a tűzoltóknak sikerült megfékezniük a lángokat. A tető szinte teljesen megsemmisült. A helyiek szerint villámcsapás okozhatta a tüzet. Csak a biztonsági őr volt bent, amikor felcsaptak a lángok, de még időben elhagyta az épületet.

Lángra kapott az elegáns londoni szálloda!

Kigyulladt az egyik legelegánsabb londoni hotel, a Mandarin Oriental. A 12 emeletes épületnek a legfelső szintje lángol, a helyszínen 20 járművel 120 tűzoltó dolgozik a lángok megfékezésében.

Gyerekeket mentettek a tűzből

Rendőrök segítettek a családon, amelynek kigyulladt a háza éjjel Gyöngyössolymoson. A tűz egy lakatlan épületben keletkezett, de a lángok a szomszédos házakra is átterjedtek. A rendőrök perceken belül megérkeztek, öt embert menekítettek ki, köztük egy nyolc éves fiút és egy négy éves kislányt.

Négyszer ment vissza feleségéért az égő lakásba

Négyszer ment vissza az égő lakásba volt feleségéért. Ezt mesélte Híradónknak a férfi, akinek 9. emeleti lakása még szombaton gyulladt ki Győrben. Az asszonyt végül sikerült felébresztenie, és mindketten kijutottak az égő lakásból. Egykori otthonuk azonban semmivé lett.

Nem segített a porral oltó

Húsz perc alatt teljesen kiégett egy a miskolci lakótelepen. A lángba borult kocsiról egyik nézőnk készített felvételt. Az autó először csak füstölt, de pár perc alatt lángra kapott.

 

HOSSZÚ HÉTVÉGE: kiégett autó és rengeteg baleset

Az RTL Híradó egyik nézője, Fehér Attila küldte a felvételt, ahogy kigyullad egy autó a miskolci lakótelepen. Szentesnél pedig a STOP tábla ellenére hajtott ki a főútra egy autós, és nekiütközött egy másik kocsinak. Mindkét vezető megsérült.

Felrobbant a gázpalack a tűzben

Húszan menekültek a kigyulladt épületből. Egy élelmiszeripari nagykereskedés telephelye kapott lángra hétfőn délután Székesfehérváron. A tűzben egy gázpalack is felrobbant, de senki nem sérült meg. A hatalmas füst az egész környéket beterítette. Mire a tűzoltók odaértek, már az egész tető lángokban állt.

Bolt, lakás és raktár égett Vecsésen

Mindegyik helyiség ugyanabban az épületben volt, a lángok percek alatt terjedtek tovább. A lakásban alvó férfi időben felébredt, ki tudott menekülni. A tüzet a szomszéd kezdte oltani slaggal, végül a tűzoltók fejezték be a munkát.

LÁTVÁNYOS: kiégett autó az M6-os lehajtónál

Kiégett egy autó szombaton az M9-es autóút M6-os lehajtójánál. A felvételt Szántó Dénes, nézőnk készítette.

LÁNGOLT: Több méteres lángokkal égett a tornaterem

Kigyulladt és több méteres lángokkal égett egy szegedi iskola tornaterme. A lángok hajnalban csaptak fel. Többen még a lakásukból is kimenekültek, mert féltek, hogy a tűz tovább tejed a szomszédos házakra. A tűzoltók azonban hamar megfékezték a lángokat.

Egy ember meghalt a tűzben

Egy idős ember meghalt, amikor kigyulladt egy családi ház a 17. kerületben. A 70 év körüli áldozat egyedül élt az erdő melletti faházban. A tűzoltók már csak a holttestét találták meg.

Oltás után találtak rá a testre

Egy férfi meghalt, miután kigyulladt egy melléképület Győrben. A fa kerti tároló kedd kora délután kapott lángra - egyelőre nem tudni miért. Mire a tűzoltók kiértek, már az egész épület lángolt. A férfi holttestére az oltás után találtak rá. Hogy mi okozta a halálát vizsgálják. 

Teljesen kiégett egy locsolkodni induló sofőr kocsija

Lángra kapott és teljesen kiégett egy locsolkodni induló sofőr kocsija reggel az M5-ös autópályán. Kistelek határában hatalmas fekete füst borította be az utat. Egy arra járó kollégánk mobillal felvette a lángoló kocsit. A sofőr nem sérült meg, Híradónknak azt mondta, pillanatok alatt történt minden.

 

Két gyerekükkel menekültek a kigyulladt házból

Két gyerekükkel menekültek a szülők egy kigyulladt házból Szankon. Az egész család aludt, amikor éjfél körül felcsaptak a lángok. A füstre azonban felébredtek. Az anya menekülés közben elesett és eltörte a karját, de végül mindannyian kijutottak. A ház lakhatatlanná vált.

 

Tűz volt az Operaházban!

A tetőtérben lángvágóval vágtak le egy radiátort a munkások, mögötte lévő vasszerkezet pedig annyira átforrósodott, hogy a gerendákat is meggyújtotta. A munkások nem vették észre a füstöt, az Operaház mögött lakók szóltak a tűzoltóknak. Pár percen belül már a munkások is érezték, hogy baj van, ezért még a tűzoltók érkezése előtt oltani kezdtek.

FELVÉTELEN: percek alatt szinte porrá égett a busz

Percek alatt hatalmas lángok borították be a 236-os buszjárat egyik autóbuszát a vecsési bevásárlóközpontnál. Mire a tűzoltók a helyszínre értek már szinte az egész busz égett.

Lakástűz volt egy szombathelyi társasházban

Öt ember füstmérgezéssel került kórházba. A kiégett lakás tulajdonosa azt mondta, hazajött a munkahelyéről, mert nagyon fájt a feje. Szerinte ez mentette meg a lakásban tartott kutyáját, mert éppen akkor ért haza, amikor égni kezdtek a bútorok.

Veszélyesek lehetnek a kémények

Három kéménytűzhöz riasztották egyetlen nap alatt a tűzoltókat Heves megyében. Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy bár az idő melegebbre fordult, még hetekig szükség lehet a fűtésre. 

KIGYULLADT: lángokban az autó Budapest belvárosában

Vérszállító autó gyulladt ki a fővárosban péntek este, miután nekicsapódott egy villamosnak. Valószínűleg túl gyorsan ment, ezért sodródhatott ki egy kanyarban, így ment neki a szemből érkező villamosnak. A sofőrnek szerencséje volt, ki tudott szállni, a roncs viszont fáklyaként égett. 

 

NÉZŐI VIDEÓ: Kigyulladt egy transzformátor

Tegnap éjjeli fél 12-kor kigyulladt Bükkzsércen egy transzformátor. Nézőnktől kaptuk a felvételt. A rendőrség, tűzoltóság és az ÉMÁSZ munkatársai is a helyszínen voltak. A tüzet sikerült megfékezni és a szolgáltatás is tovább működik.

Aggódtak a hatalmas füst miatt

Hatalmas füstöt lehetett látni egész Vácon, ahol kigyulladt a hulladék-feldolgozó. A katasztrófavédelem mérései szerint veszélyes anyag nem került a levegőbe. Senki sem sérült meg. 

 

MEGRÁZÓ: Így menekültek az égő hajóról

A vízbe ugráltak az emberek egy égő hajóról Florida partjainál. Eleinte csak sűrű fekete füst dőlt a hajóból. A felvételeken jól látszik, hogy az emberek egymás után ugrottak le róla. Sekély vízbe érkeztek, senki sem merült el. Gyalogosan indulhattak ki a partra. Hirtelen azonban drámaibbra fordult a helyzet. A hajót pillanatok alatt lángok borították el.

Kiugráltak az égő hajóból

A vízbe ugráltak az emberek egy égő hajóról Florida partjainál. Eddig tisztázatlan ok miatt gyulladt ki a csónak, amely egy kaszinóhajóra szállított vendégeket. 15 embert vittek kórházba.

Halálos háztűz Ladánybenén

Egy vályogház égett ki a Bács-Kiskun megyei településen, a bent élő halt meg. Érden pedig egy romos épületben volt tűz, ott egy gázpalack is felrobbant. Egy férfi súlyosan megsérült. Az RTL Híradónknak nyilatkozott az egyik szomszéd, aki azt mondta, a férfi már negyedszer gyújtotta magára az épületet. 

Halálos tűz New Yorkban


szerző:
2017.12.29. 18:20
Halálos tűz New Yorkban

Kigyulladt egy több emeletes lakóház, és a lángokban legkevesebb 12-en, köztük egy csecsemő meghalt. Négy embert súlyos állapotban vittek kórházba. A lángok helyi idő szerint este hétkor csaptak föl, és percek alatt beborították az épületet. Sokan papucsban, pizsamában, menekültek az utcára mínusz 10 fokban. Az első vizsgálatok szerint egy kisgyerek okozhatta a tüzet.

Rendőr mentette ki a tűzből

Az ölében hozta ki lángoló házából a bent lakó idős, mozgáskorlátozott asszonyt. A magatehetetlen nő pánikba esett, miután valami kigyulladt az előszobában. Sokkos állapotban ült az ágy szélén és kiabált, hogy mentsék meg. A környékbeliek hívtak segítséget.

Rendőrök mentették meg a tűz elől

Már füstölt a ruhája, és a haja is megégett annak az idős nőnek, akit az éppen arra járó rendőrök mentettek meg a tűz elől. A 87 éves asszony sokkos állapotba került, miután kigyulladt a nyári konyha, ahol aludt. Kórházba vitték.

Gázpalack robbant a kocsiban

Kisbuszban robbant fel egy gázpalack pénteken este a Pest megyei Szigethalmon. Előzőleg a parkoló jármű kigyulladt, még nem tudni mitől. Több gázpalack is volt a csomagtartóban, a kocsi tulajdonosa nem törődve a veszéllyel azonnal elkezdte kipakolni.

 

Bennégett a lakásban


szerző:
2017.11.18. 18:05
Bennégett a lakásban

Bennégett egy férfi a lakásában pénteken Hajdúszoboszlón. Társát még idejében ki tudták menekíteni a tűzoltók, őt füstmérgezéssel kórházba szállították, de a férfin már nem tudtak segíteni. A szomszédos épületekből még két családot, köztük gyerekeket mentettek ki a tűzoltók.

Robbanás volt Pécs belvárosában

Súlyosan megégett egy hetven év körüli férfi, amikor lakásában - eddig nem tudni miért - robbanás történt kedden. Az egész környéket lezárták a tűzoltók, miközben a szomszédokat mentették. A lakás kigyulladt, a tűzoltók estig küzdöttek a lángokkal. A lakók egy része utána sem mehetett haza, mert az épületet statikus vizsgálta. A társasház jelenleg is üres, a benne élők rokonokhoz költöztek. A robbanás okát még vizsgálják.

Sorsfordító lett a balesetük

Új vesét kapott annak az asszonynak a kisfia, akinek kiégett az autója egy hónapja. Az RTL Híradóban láthatták: a nő épp iskolába vitte a gyerekeit, amikor a kocsi az utcán lángra kapott és kiégett. Az asszony egyedül neveli három, súlyos beteg gyerekét. A középső dialízisre szorult, épp veseátültetésre várt. Gergőt azóta megműtötték, és jó esélye van a teljes életre.

Több gázpalack is felrobbant


szerző:
2017.11.12. 18:00
Több gázpalack is felrobbant

Egymás után robbantak fel a gázpalackok. Kigyulladt egy diófeldolgozó üzem szombat délután A Szabolcs megyei Tarpán. Az 1500 négyzetméteres csarnokban a minden elégett, az ott tárolt dió éppúgy, mint a gépek. Még nem tudni mi okozta a tüzet.

 

Megint lángolt egy autó

Lakótelepi parkolóban gyulladt ki egy autó Egerben, a tűzről az egyik szomszéd fényképeket is készítettet. Nem ez az első ilyen eset a városban, nemrég egy háromtagú család kocsija kapott lángra menet közben.

Autópályán ütköztek vaddisznókkal

A helyi vadásztársaság elnöke Híradónknak azt mondta: tőlük szabadultak el a disznók, de szerinte sok helyen rossz állapotú a kerítés, ami alatt könnyen átbújhatnak a vadak. A Közútkezelő szerint az állatok a felhajtónál szaladhattak fel a pályára, és eddig nem találtak hibát a kerítésben.

Egy felborult mécses okozhatta a tüzet

Egy felborult mécses okozhatta a tüzet a kispesti nyugdíjasotthonban. Ez derül ki az első vizsgálatokból. Hat lakás vált lakhatatlanná az otthonban, a kár körülbelül 30 millió forint.

Megrázó: lángoló ruhában rohant ki

Lángoló ruhában rohant ki az udvarra a 80 éves férfi, miután kigyulladt a háza mögötti melléképület. Olyan súlyosan megégett, hogy a tűzoltók és a mentők már nem tudtak rajta segíteni.

Rejtélyes családi tragédia

A férj bennégett, felesége még ki tudott menekülni, de súlyosan megsérült. Az idős házaspár otthona szombat este gyulladt ki a Komárom-Esztergom megyei Császáron. Miután az asszony kimenekült a házból, annyi ereje még volt, hogy elmenjen a közeli kocsmába, ott kért segítséget. Onnan riasztották a mentőket és a tűzoltókat. A nő azt mondta, férje benzinnel öntötte le. A rendőrség nyomozást indított.

TRAGÉDIA: A férj bennégett a házban

Kigyulladt egy idős házaspár kétszintes otthona Császáron. Szemtanúk szerint félelmetes volt, ahogy a méteres lángok kicsaptak az épületből. Miután az asszony kimenekült a házból, annyi ereje még volt, hogy elmenjen a közeli kocsmába, ott kért segítséget.

Kisteherautók ütköztek, az egyik kigyulladt

Kisteherautók ütköztek a Bács-Kiskun megyei Hetényegyházán: az egyikbe beszorult a sofőr, a másik pedig kigyulladt a baleset miatt. Hárman sérültek meg, a vétlen sofőr súlyosan. A kigyulladt kenyérszállítóból a sofőr a saját lábán tudott kiszállni. A tűzoltásban először a környéken lakók próbálták meg segíteni, de nem tudtak.

Tragédiával végződött a kerti égetés

Észre sem vette, hogy felgyújtotta a melléképületet a 69 éves debreceni férfi, akit gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítanak. Csütörtökön a kertjében a szemetet akarta elégetni, meggyújtotta, majd bement a házba. A lángok pillanatok alatt átterjedtek a kis melléképületre, ahol egy 50 év körüli férfi lakott. Feltehetően aludt, amikor kigyulladt a ház. Holttestét a tűzoltók találták meg. Az RTL Híradó információi szerint kihallgatásán mindent beismert. Azt mondta, sajnálja a történteket.

Megint egy régi szálloda égett

Újabb bezárt szálloda gyulladt ki. Ezúttal az egykori soproni Korona Hotel kapott lángra kedd este. Több tucat tűzoltó oltotta. Az egyik közelben lakó szerint félelmetes volt, ahogy hatalmas lángnyelvek csaptak ki az épületből. Senki nem sérült meg. Kedd délelőtt pedig Dobogókőn égett ki egy bezárt hotel.

Gyújtogatást gyanít a tulajdonos

Kigyulladt és két szintje teljesen kiégett egy szállodának a Pest megyei Dobogókőn. 40-50 tűzoltó dolgozott órákon keresztül az épület oltásán. A tűz füstje még Budapest határából is látszott. 1500 négyzetméteren tomboltak a lángok. A szálloda évek óta nem üzemelt, a tulajdonos szerint néhány héten belül kezdődött volna a felújítás. Szerinte gyújtogatás történhetett. Az épületben ugyanis már régen kikapcsolták az áramot.

Saját maga próbálta oltani a tüzet

Saját maga próbálta oltani a tüzet, de nem járt sikerrel - ezt mondta Híradónknak az a férfi, akinek leégett a háza Kerecsenden délelőtt. Valószínűleg a fagyasztó gyulladt ki, elektromos hiba miatt. A tulajdonos poroltóval és vízzel próbálta megfékezni a lángokat. A házban felrobbant egy gázpalack, de szerencsére senki nem sérült meg. A tüzet végül a tűzoltók oltották el.

Három hektáron lángolt a szemét

Kigyulladt egy szeméttelep a Bács-Kiskun megyei Vaskút közelében. A lángok tegnap délután csaptak fel, de a tűzoltók még most is a helyszínen vannak. 40 ember dolgozik az oltáson. Hogy mi okozta a tüzet, még nem tudni, lakóházak nem voltak veszélyben.

Teljesen kiégett a mozdonyfülke

Kigyulladt és szinte teljesen kiégett egy mozdony a vépi vasútállomáson péntek délelőtt. A mozdony próbajáraton volt, amikor a vezetője furcsa zajt hallott, és elkezdett égni a motor. A személyzet még időben leszállt, és az állomáson sem sérült meg senki. Az MÁV szerint jelentős a kár.

Diákok ültek a kiégett buszon

Diákokkal teli busz gyulladt ki délelőtt a 82-es főúton Zirc közelében. A 14-15 éves fiatalok gólyatáborba mentek Balatonalmádiba, amikor füstölni kezdett a jármű. Azonnal megálltak és leszálltak, senki sem sérült meg. A busz azonban szinte teljesen kiégett, több millió forint a kár. Valószínűleg elektromos hiba okozta a tüzet.

Gömbvillám miatt égett a tuja?

Szakadó esőben gyulladt ki és égett le egy tujasor szombaton késő délután egy szombathelyi lakótelepen. Mielőtt a fák lángra kaptak, többen egy fényes gömböt láttak, ami a fák előtti kerítésbe vagy egy tujába csapódott, aztán felrobbant. A katasztrófavédelem nem zárta ki a villámcsapást, de csak annyit mondtak biztosra, hogy a tüzet nem gyújtogatás okozta.

Koccanástól égett ki a kocsi

Koccanás után égett ki egy autó tegnap Szegeden, a kocsi totálkáros lett. A katasztrófavédők szerint a kezdődő tüzet porraloltóval is meg lehet fékezni, de figyelni kell arra, hogy ne nyissuk fel túl gyorsan a motorháztetőt. Az RTL Híradó stábja a tűzoltókkal azt is kipróbáltatta, hogy mennyit ér egy autósboltban kapható tűzoltó spray a bajban.

M3-AS BALESET: nézői videó


szerző:
2017.07.14. 20:54
M3-AS BALESET: nézői videó

Nézőnk küldött felvételt az M3-asról, ahol egy kamion átszakította a szalagkorlátot, majd egy autóval ütközött, és kigyulladt. A karambolban négyen sérültek meg.

Autószerelő műhely égett a XV. kerületben

Nyolcvan négyzetméteres autószerelő műhely gyulladt ki a XV. kerületben, a Beller Imre utcában hétfőn délután. A műhelytűzhöz nagy erőkkel érkeztek ki a fővárosi tűzoltók. A tűz oltásán harminc tűzoltó dolgozott. A nyolcvan négyzetméter alapterületű épületről a tűz átterjedt egy közel álló családi ház tetejére, valamint a nagy hő megrongálta a szomszédos telken, a kerítéshez közel parkoló teherautót is. Az égő műhelyből a tűzoltók kihoztak egy ipari gázpalackot. A palack teljesen átforrósodott, hűtését vízzel biztosították, miközben a helyszínre kérték a Terrorelhárítási Központ mesterlövészeit, akik a tűzoltás során ki is lőtték a palackot. A fővárosi tűzoltók hét vízsugárral fékezték meg az erős szélben a lángok továbbterjedését.

18 halott a buszbalesetben

Nyugdíjas turisták tragédiája Németországban. 18-an meghaltak és sokan megsérültek, amikor buszuk összeütközött egy kamionnal. A jármű azonnal kigyulladt és porig égett. A buszon két sofőr és 46 utas volt, mindannyian német állampolgárok. Hogy mi okozta a balesetet, egyelőre nem lehet tudni.

Nem jutott ki az égő házból a kunbajai férfi

Nem jutott ki az égő házból, ráomlott a mennyezet egy férfira a Bács-Kiskun megyei Kunbaján. A férfi holttestét a tűzoltók csak órákkal később találták meg, a törmelék alatt. Sokan ismerték a férfit, a szomszédok is csak találgatták, mi okozhatta a tragédiát. A férfinál évek óta nincs villany, a gázt is kikötötték, gyertyával világított. A tűzoltók vizsgálatot indítottak. A tűz után készült helyszíni felvételeket itt nézheti meg!

TŰZHALÁL: nem jutott ki az égő házból

Ráomlott a mennyezet egy férfira a Bács-Kiskun megyei Kunbaján. A férfi holttestét a tűzoltók találták meg. A szomszédok is csak találgatták, mi okozhatta a tragédiát.

Csónakházak égtek a Fertő-tónál

Tűz pusztított a Fertő-tónál. Egymás után égtek le a nádfedeles csónakházak Fertőrákos közelében. 21 épületből tíz vált a lángok martalékává. Az egyik épület kapott lángra délelőtt, onnan terjedtek tovább a lángok a többi házra. Egy embert a vízből húztak ki, aki a tűz elől menekült, nem lett baja.

Saját kamrájában égett benn

Bennégett egy ember a saját kamrájában a Pest megyei Cegléden. Krumplit akar főzni a ház melléképületében, amikor egy szikra meggyújtotta a helyiségben felhalmozott lomokat. Rosszul lett a füsttől és már nem tudott kimenekülni. Mire a tűzoltók kihozták, olyan súlyosan megégett, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.

Óriási lángokkal égett a raktár

Három kilométer magasra szállt a füstoszlop Pétfürdőn, ahol kigyulladt egy ezer négyzetméteres vegyianyag-raktár. A környéken élő 1500 embert arra kérték, maradjanak zárt helyen, és a gyerekeket sem engedték ki az osztálytermekből, mert attól tartottak, hogy veszélyes anyag kerülhetett a levegőbe. A tüzet végül megfékezték, és a mérések szerint egészségre ártalmas anyag nem került ki a szabadba.

Parkolás közben kapott lángra az autó

Parkolni akart, amikor kigyulladt alatta a kocsi Győrben. Előbb csak füstölt, majd az egész lángba borult. A fiatal lánynak sikerült kimenekülnie, de férjével együtt tehetetlenül nézték végig, ahogy a szemük láttára semmisül meg az autó. Az óriási hőtől három másik jármű is megrongálódott.

Szinte mindenük odalett a tűzben

Néhány zsák holmi, ez minden, amit ki tudtak menteni a tűzből. Péntek hajnalban gyulladt ki egy házaspár otthona Fülöpön. Azt mondják, egy élet munkája vált hamuvá. A házuk lakhatatlan, jelenleg egy üres önkormányzati lakásba költöznek. De még el sem tudják képzelni, hogyan kezdjenek mindent elölről.

Hatalmas raktártűz volt Soltnál

Órákon át küzdöttek a hatalmas lángokkal a tűzoltók hajnalban a Bács Kiskun megyei Solt mellett. Egy több mint 1000 négyzetméteres raktár gyulladt ki, amelyben csontlisztet tároltak. Négy városból több tucat tűzoltót riasztottak. Hiába dolgoztak megállás nélkül, az épület teteje beomlott. Messziről is lehetett látni a felszálló fekete füstöt. Félő volt, hogy valamilyen mérgező anyag kerül a levegőbe, ezért folyamatosan méréseket végeztek a településen, a főutat lezárták.

Azt mondják, nem lesz hiány a raktártűz miatt

Szerdán még mindig füstölt az budaörsi raktárépület, amelyik kedd délelőtt gyulladt ki. A legmagasabb fokozatú tüzet több mint száz tűzoltó tudta csak megfékezni. A raktárban gyógyszerek és csomagolóanyag égett. A tűz okát még keresik. Azt azonban már tudni, hogy nagy mennyiségű patikaszer és alapanyag égett el, ezért a gyógyszerészeti intézet folyamatosan figyeli a patikák forgalmát, és ha valahol gyógyszerhiány lenne, átcsoportosítják a készleteket.

Fojtogató füsttel égett a szeméttelep

Zalabér mellett egy szeméttelep gyulladt ki hétfőn este. Majdnem 3 ezer négyzetméteren lángolt a több méter vastag szeméthalom, sűrű, fojtogató füsttel árasztva el a környéket. A tűzoltók egész éjjel dolgoztak, de még reggel is izzott a szeméthalom. A katasztrófavédelem szerint mérgező anyag nem került a levegőbe.

Kigyulladt egy gyógyszerekkel teli raktár Budaörsön

Kedd reggel kigyulladt egy gyógyszerekkel, és gyógyszeralapanyagokkal teli raktár Budaörsön. Az épület hatalmas lángokkal égett, a tűz négyes, kiemelt fokozatú, 80 tűzoltó dolgozik a helyszínen. Az ötezer négyzetméteres épület csaknem háromnegyede kapott lángra. A tűz okát még nem tudni. A budaörsiek mellett törökbálinti és érdi tűzöltők is kivonultak, de nincs könnyű dolguk. Az erős szél miatt ugyanis gyorsabban terjednek a lángok. Úgy tudjuk, hogy veszélyes anyagok nem kerültek a levegőbe, és senki nem sérült meg. Részletek a Híradóban.

TŰZ: kigyulladt a budaörsi gyógyszerraktár

Budaörsön a Pharma Park egyik épületénél kiütött a tűz. Az egyik hűtő kapott lángra. A területet ötszáz méteres körzeten belül lezárták. Az RTL Híradó egyelőre úgy értesült, hogy a tűznek nincs sérültje, az összes dolgozónak sikerült időben kimenekülnie az épületből.

Videón a felrobbant Wartburg

Kigyulladt, majd felrobbant egy út mentén álló kocsi Pécsen. Mindezt videóra vette az egyik szemtanú. Kiderült, hogy az autóban lévő gázpalack robbant fel. A lángoló Wartburg közelében többen is bámészkodtak, egy nagyobb karosszériadarab majdnem eltalált egy nézelődő gyereket. Kiderült, a kocsi tulajdonosa éppen szerelte az autót, amikor az füstölni kezdett. Ezután otthagyta a Wartburgot. Még vizsgálják a tulajdonos felelősségét.

Több ezer köbméter szemét égett

Több ezer köbméter szemét gyulladt meg tegnap este egy telepen a Csongrád megyei Tömörkény közelében. A környék összes tűzoltója az oltáson dolgozott, de még reggelre sem végeztek. A hat méter magas szeméthalmokat kora délután is hűtötték. Azt, hogy mitől csaptak fel a lángok, még vizsgálják.

Arra ébredtek, hogy lángol az ágyuk

Kigyulladt egy családi ház csütörtökön Tárkányban. Éjszaka keletkezett a tűz, valószínűleg elektromos zárlat miatt. Egy 4 tagú család lakott a házban. A szülők azonnal kimentették egy éves gyereküket, majd a férfi mozgáskorlátozott nagybátyját is.

Tűzhalál az idősek otthonában


szerző:
2017.04.09. 18:05
Tűzhalál az idősek otthonában

Tragédia az idősek otthonában. Győrben holtan találtak egy asszonyt. Kigyulladt a szobája, több berendezési tárgy elégett, ő pedig valószínűleg füstmérgezést kapott, a tűz aztán magától elaludt.  A lángokat egy gyertya okozhatta.

Százmilliót érő tévék égtek el

Nyolcszáz darab tévé égett porrá az M3-as autópályán, ahol kigyulladt és leégett egy kamion pótkocsija hajnalban. A jármű hátuljánál keletkezett a tűz, a sofőrnek csak annyi ideje volt, hogy megállt és lekapcsolta a pótkocsit. A kár több mint százmillió forint.

Megégett az anya és a lánya is

Mentőhelikopter vitte kórházba anyát és lányát, olyan súlyos égési sérüléseket szenvedtek, miután kigyulladt a házuk alagsora Nagykőrösön. A szomszédok úgy tudják, elektromos zárlat okozta a tüzet. Egy férfi ki tudott menekülni az épületből. Egyelőre még vizsgálják, pontosan hogyan keletkezett a tűz.

Felborult és kigyulladt a kocsi

Két szabadnapos tűzoltó segített oltani egy kigyulladt kocsit Baja közelében. Az autó lesodródott az útról. A sofőrnek sikerült kimásznia. A tűzoltók porraloltóval fékezték meg a lángokat. Később kiderült, a sofőr, aki kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, valószínűleg ivott, mielőtt a volánhoz ült.

Mindenük odaveszett a tűzben

Mindenük elégett a tűzben - egy Marcaliban élő családnak szinte újra kell kezdenie az életét, miután szerdán egy zárlatos konnektor miatt kigyulladt a lakásuk. A városban gyűjtést szerveztek nekik. A lakástűzben nem sérült meg senki. A társasházból 30 embernek kellett átmenetileg kiköltöznie.

Aludt, miközben kigyulladt a ház

Álmában égett halálra egy 51 éves férfi Vasváron. Szombat éjjel valami lángra kapott a lakásában majd felrobbant egy gázpalack is. Valószínűleg füstmérgezést kapott, esélye sem volt menekülni. A Tolna megyei Decsen is kigyulladt egy családi ház, ott nem sérült meg senki, de a ház teljesen leégett. Debrecenben egy panelház egyik erkélyén volt tűz, amit a szomszédos házból videóra is vettek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való