Külföld

Harry herceget ki kellett volna utasítani az Egyesült Államokból?

rtl.hurtl.hu

2023. július 9. 11:12

Egy neves konzervatív alapítvány kérvényezte Harry herceg vízumigénylési papírjainak nyilvánosságra hozását, mert hazudhatott azokban korábbi droghasználatáról. 

Az amerikai kormányzat nem hajlandó nyilvánosságra hozni Harry herceg vízumkérelmének iratait, a magánélethez való jogra hivatkozva – írta a The Sun. Az iratok másolatát a Heritage Foundation nevű konzervatív kutatóintézet kérte az információszabadságról szóló törvény alapján a Belbiztonsági Minisztériumtól (DHS).

Szerintük ugyanis Harry herceg hazudhatott azokban, amikor arról kérdezték, hogy használt-e illegális kábítószereket.

A Tartalék című önéletrajzi könyvében (amelyről ebben a cikkben írtunk) a sussexi herceg elárulta, hogy kipróbálta a kokaint, marihuánát szívott, valamint varázsgombával és ayahuascával is kísérletezett.

Azonban kételyek merültek fel azzal kapcsolatban, hogy erről beszámolt-e, amikor az amerikai vízumért folyamodott. A kérelmeket ugyanis gyakran elutasítják, ha valaki igennel válaszol a következő kérdésre: „Megszegte-e valaha az illegális kábítószerek birtoklásával, használatával vagy terjesztésével kapcsolatos törvényt?”.

A Heritage „felháborítónak” nevezte, hogy az amerikai hatóságok visszautasították kérvényüket az iratok kiadásáról. A DHS most először azonban elismerte, hogy a kérdéses iratok léteznek – írta a The Sun.

Az ügy bíróság elé kerül, ahol leghamarabb valamikor november után várható döntés.

Nyitókép: Harry herceg, III. Károly brit király másodszülött fia a londoni legfelsőbb bíróságra érkezik 2023. június 7-én. MTI/EPA/Neil Hall

 

#Külföld#harry herceg#vízum#bevándorlás#egyesült államok#drog#kábítószer

Címlapról ajánljuk