Külföld

Kitoloncolhatják Harry herceget az Egyesült Államokból?

rtl.hurtl.hu

2023. március 24. 17:07

A vízumkérelmeket általában elutasítják, ha valaki beismeri a kábítószeres múltját, Harry pedig – saját állítása szerint – többször is élt különböző szerekkel fiatalkorában. 

Harry herceg feltehetően újabb botrányra számíthat, ugyanis kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogyan szerezte meg az amerikai vízumát, miután elismerte, hogy különböző drogokat szedett – írja a Sun.

A Tartalék című önéletrajzi könyvében (amelyről ebben a cikkben írtunk) a sussexi herceg elárulta, hogy kipróbálta a kokaint, marihuánát szívott, valamint varázsgombával és ayahuascával is kísérletezett.

A Sun szerint a kérdés az, hogy a királyi családtag nyilatkozott-e a kábítószeres múltjáról, amikor tartózkodási engedélyét kérelmezte, vagy pedig különleges bánásmódban részesült családja státusza vagy felesége, Meghan Markle hírneve miatt.

A kérelmeket ugyanis gyakran elutasítják, ha valaki igennel válaszol a következő kérdésre: „Megszegte-e valaha az illegális kábítószerek birtoklásával, használatával vagy terjesztésével kapcsolatos törvényt?”.

A Heritage Foundation, egy konzervatív kutatóintézet az információszabadságról szóló törvény alapján kérte Harry vízumdokumentumainak másolatát a Belbiztonsági Minisztériumtól (DHS).

Ha kiderül, hogy hazudott a nyomtatványon, akkor szakértők szerint kirúghatják az országból.

Samuel Dewey, a Heritage Foundation ügyvédje és korábbi vezető kongresszusi tanácsadója a Daily Mailnek azt nyilatkozta: „Harry herceg azért részesült előnyben, mert az, aki? Nem követték a szabályokat? Ha így történt, az nagy baj. A múltban ilyen előéletű személyeket nem engedtek be az országba.”

Neama Rahmani volt szövetségi ügyész a Page Sixnek elmondta, hogy „a kábítószer-fogyasztás beismerése általában elegendő ok a kérelem visszautasítására”, és hangsúlyozta, hogy „a királyi családok esetében sincs kivétel”.

Nyitókép: Karwai Tang / Getty Images

#Külföld#harry herceg#amerika#egyesült államok#vízum#drogfogyasztás#meghan markle

Címlapról ajánljuk