Külföld

Fülfertőzésnek hitték a 19 éves fiú agydaganatát, mire rájöttek, mi a baj, már menthetetlen volt

rtl.hurtl.hu

2023. június 28. 13:49

A brit fiú már hetek óra rosszul volt, mire kiderült, hogy mi a baja. Három hét múlva meghalt. 

Vírusos fülfertőzés – ezzel küldtek haza az orvosok egy 19 éves brit fiút, aki rosszulléte miatt kétszer is orvoshoz ment, miután egy focimeccsen rosszul lett és összeesett. 

Pár héttel később azonban kiderült, hogy agydaganata van, miután kórházba vitték, mert hirtelen már beszélni és járni sem tudott. Három héttel később belehalt a tumorba, ami olyan agresszív volt, amilyennel az orvosok még soha nem találkoztak.

A 19 évesen meghalt Niall Kavanagh édesanyja a helyi sajtónak elmondta:

Soha nem fogom megérteni, hogyan lehet, hogy egy fitt és egészséges, focizó 19 éves meghal három héttel a diagnózis után. Tönkretette az életemet, hogy elveszítettem őt. Nem akarom, hogy más családok is kénytelenek legyenek ezt átélni.

A fiú anyja elmondta, hogy amikor bevitték a kórházba, az orvosok először azt hitték, hogy bevett valamit, majd azt, hogy agyvérzése van. Végül kiderült, hogy tumorja van, és azonnal megműtötték. A sebész azt mondta, szerinte Niall nem fogja túlélni az éjszakát, mert „még soha nem látott az övéhez hasonlóan agresszív tumort” – mondta el anyja.

A fiú végül három hétig még élt, de egy másik beavatkozás után soha nem nyerte vissza az eszméletét. Az orvosok elmondása szerint már az is csoda volt, hogy a műtét után még három hétig életben maradt.

Az anyuka most azért nyilatkozott az esetről a sajtónak, hogy felhívja a figyelmet az agytumorral kapcsolatos kutatások fontosságára, és azért kampányol, hogy a brit kormány növelje az erre szánt állami támogatás összegét.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: Unsplash

#Külföld#agydaganat#fertőzés#fülgyulladás#egyesült királyság#nhs#egészségügy

Címlapról ajánljuk