Külföld

Az orosz felkelők lelőttek egy orosz katonai gépet

rtl.hurtl.hu

2023. június 24. 12:03

A Jevgenyij Prigozsin vezette katonai csoportnak légvédelmi rakétáik is vannak, és úgy tűnik, használják is. 

Lelőtt egy orosz katonai csapatszállító gépet a Wagner-csoport az oroszországi Voronyezsi terület felett, egy, a közösségi oldalakon terjedő videó tanúsága szerint is.

Az OSINtechnical című Twitter-csatorna közlése szerint a repülőgépet feltehetően a környéken látott egyik mobil légvédelmi rakétarendszerrel lőhették le.

Egy másik felvételen egy Wagner konvojt lehetett látni a Voronyezsi területen, amiben több föld-levegő rakéták kilövésére képes önjáró légvédelmi eszközt is volt.

Korábban az orosz fegyveres erők egy helikopterét lőtték le a Wagner fegyveresei.

A Voronyezsi terület kormányzója szombaton közölte, hogy az orosz hadsereg „minden szükséges katonai lépést megtesz” egy „terrorellenes akció” részeként a területen. 

A Reutres brit hírügynökség pedig arról számolt be egy orosz katonai forrásra hivatkozva, hogy a Wagner fegyveresei az irányításuk alá vonták Voronyezs város katonai létesítményeit. A város nagyjából ötszáz kilométernyire található Moszkvától.

Vlagyimir Putyin árulással vádolta meg Jevgenyij Prigozsint, a Wagner-csoport vezetőjét, miután katonái bevonultak a dél-oroszországi Rostov-na-Donu városában, ahol állításuk szerint elfoglalták a védelmi minisztérium helyi épületét.

Az oroszországi rendkívüli helyzetről szóló élő közvetítésünket itt éri el. 

Nyitókép: Twitter

 

#Külföld#wagner-csoport#oroszország#lázadás#repülőgép#légvédelem#rakéta

Címlapról ajánljuk