Külföld

Letiltotta az Instagramon a hős Gelje serpát az a hegymászó, akit korábban a hátán cipelt le a halálzónából

rtl.hurtl.hu

2023. június 6. 21:38

A Suhajda Szilárdot is kereső Gelje serpa pár héttel ezelőtt mentett meg egy malajziai hegymászót, aki roppant hálás a szponzorainak, a serpának viszont nem annyira.

Áll a bál a nemzetközi hegymászóközösségben amiatt, ahogy a maláj hegymászó, Ravichandran Tharumalingam bánik az életét megmentő hős serpával, Geljével. A serpa, aki Suhajda Szilárd után is kutatott, pár héttel ezelőtt hozta le saját hátán a maláj férfit a halálzónából a Mount Everesten: ám ő most már tudomást sem vesz róla, és Instagramon is letiltotta őt.

A Messenger szerint Tharumalingam hazájába visszatérve köszönetet mondott csapatának, szponzorainak, és a később őt átvevő helikopteres mentőknek, azonban Gelje kimaradt a sorból. Később többen is azt kommentelték posztjai alá, hogy illene azért megköszönni a férfinak, hogy saját élete kockáztatásával megmentette az övét, de a hírek szerint Tharumalingam elkezdte törölni ezeket a kommenteket.

Később pedig le is tiltotta a serpát Instagramon, amit Gelje saját sztorijában erősített meg.

A tiltakozás hatására a hegymászó végül több seprával együtt hozzáadta Gelje nevét azok listájához, akiknek köszönetet mondott, de arról nem ejtett szót, hogy a férfi egyes-egyedül hozta le a Mount Everest legveszélyesebb részéről.

Gelje (akiről bővebben ide kattintva olvashat) a legfiatalabb mászó, aki télen ért fel a K2 csúcsára, egyen kívül az összes nyolcezer méter feletti hegyet megmászta már. A maláj hegymászó megmentése szinte lehetetlen feladat volt, még nehezebb, mint egy csúcstámadás.

#Külföld#gelje serpa#instagram#malajzia#halálzóna#mount everest#tiltás#hegymászó#suhajda szilárd

Címlapról ajánljuk