Külföld

Trumpék ukrajnai felvételekkel illusztrálták az emelkedő lakásáraktól szenvedő amerikaiakat

rtl.hurtl.hu

2023. május 12. 19:15

Nem a legjobban sikerült választás. 

Tovább robog Donald Trump kampánya, ezúttal egy videóval, amely hosszasan sorolja, mit rontott el a jelenlegi amerikai elnök, Joe Biden.

Trumpék a videóban egy pincében ülő férfiról készült felvételt használtak (ezzel illusztrálták, hogy az amerikai fiatalok nem engedhetik meg maguknak a lakhatást), csakhogy a videót valójában Ukrajnában forgatták, nem messze a frontvonaltól.

„A felvételen valójában egy férfi látható, aki laptopján dolgozik, miközben az orosz rakéták elől védekezik az ukrajnai Zaporizzsjában tavaly” – írja a NYP.

Egy másik, a videóban használt felvételen egy fiatal pár látható, akik látszólag elsétálnak egy ingatlanügynöktől. Ezt a klipet szintén Ukrajnában, az ország nyugati részén fekvő Lvivben forgatták 2021-ben, a háború előtt. 


A férfi, aki a házaspárt sikertelen lakásvásárlást bemutató felvételt készítette, a New York Postnak azt mondta, hogy „csak rosszat tud mondani Trumpról”. Nem akarta felfedni magát, de azt elmondta, hogy bárki megveheti a videóját, nem tudja ellenőrizni, hogy ki az illusztráció vásárlója. „Nem szeretném, ha felhasználná a videót a hirdetésében. De a szabály az szabály”.

Jevhen Shkolenko, a zaporizzsjai pincefelvételt készítő cég tulajdonosa elmondta, hogy a felvételen szereplő férfi színész, de a videó azt mutatja be, hogy mivel kell szembenézniük az ukránoknak, amikor újra és újra légiriadó figyelmezteti őket egy közelgő támadásra. 

„Ez a videó 100 százalékban Ukrajnában készült a háború alatt, valódi védett pincében, a városomban, Zaporizzsjában, amely 40 kilométerre van a frontvonaltól” – mondta Shkolenko a lapnak. „Azok közé tartoztunk, akik a városunkban maradtak, hogy segítsenek az embereknek és a hadseregnek, és folytattuk a filmezést. Amikor ezt a felvételt forgattuk, sokszor lementünk a pincébe, hogy elbújjunk a rakétatűz elől”.

Nyitókép: YouTube

#Külföld#donald trump#trump#kampány#ukrajna#lakásárak#amerika

Címlapról ajánljuk