Külföld

A svájci természetvédők szerint is börtönt érdemel az M237-es farkas gyilkosa

rtl.hurtl.hu

2023. április 16. 19:32

A Gruppe Wolf Schweiz támogatja az erről szóló petíciót.

Kapjon letöltendő börtönbüntetést a jeladós farkast kilövő vadász! – erre szóló petíció kering már napok óta az interneten, amelyet most a farkast eredetileg nyomon követő svájci természetvédelmi csoport, a Gruppe Wolf Schweiz is megosztott Facebookon.

Azt írták: „Az M237-es farkas tragikus sorsa egész Európában megérinti az embereket, de főleg Magyarországon, ahol óriási volt iránta a közérdeklődés”. Hozzátetté: „Svájc népe számára – ahonnan a farkasok – kiemelten fontos, hogy aláírjuk a petíciót!”

Eddig több mint negyvenezren jelezték, hogy szeretnék, ha börtönt kapna a farkast lelövő vadász, aki a hírek szerint egy nógrádi vállalkozó. A GWS szerint „a magyar köz szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy a tettes igazságos büntetést kap-e”, mivel ők úgy tudják, hogy az elkövető jóban van az ügyében eljáró ügyésszel. A GWS egyébként összesen 26 farkasfalkát követ nyomon.

Korábban arról írtunk, hogy a svájci kommentelők is kiakadtak a lelőtt szürke farkas miatt. Az RTL Híradó korábban arról tudósított: Az ügyben egy szabolcsi vadászt hallgathattak ki, de a rendőrség részleteket nem közöl. A szürke farkas engedély nélküli elejtése bűncselekmény, ami három évvel büntethető. A vadászkamaránál azt mondták, ha tényleg vadász végzett az állattal, etikai vizsgálatot indítanak.


Nyitókép: WWF Hungary / Facebook

#Külföld#farkas#svájc#természetvédő#petíció#börtön

Címlapról ajánljuk