Külföld

Orbán Viktor Brüsszelből: Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik

rtl.hurtl.hu

2023. február 9. 19:35

Orbán arról beszélt hogy ők továbbra is a béke pártján állnak.

Életet menteni csak békével és tűzszünettel lehet. Mi, magyarok továbbra is a béke pártján állunk – mondta Orbán Viktor a Facebook-oldalán csütörtökön közzétett videóban. Felidézte: a brüsszeli rendkívüli európai uniós csúcson meghallgatták Ukrajna elnökét.

Arról is említést tett, hogy „Magyarország történetének legnagyobb humanitárius segítségét nyújtották az elmúlt évben Ukrajnának. Több mint egymillió menekültet engedtünk át a határainkon, akik Ukrajnából érkeztek”.

Zelenszkijjel való tárgyalásáról azt mondta: „Meghallgatva az ukrán elnököt, nyilvánvaló, hogy ez a háború elhúzódik. Nem számolhatunk azzal, hogy hamarosan véget ér”.

Megismételte, hogy „mi magyarok továbbra is segíteni fogjuk humanitárius eszközökkel az ukránokat, de fegyvereket továbbra sem szállítunk”. Orbán Viktor továbbra is a béketárgyalásokat, a minél gyorsabb tűzszünetet és a tartós békét eredményező rendezést nevezte a magyar érdeknek.

Egy másik posztja alatt Gyurcsány Ferenc így kritizálta Orbánt: „Ugyan! A kormányfő nem a béke, hanem Putyin oldalán áll. Putyin háborús bűnös. Gyilkos. A gyilkossal nem békét kötünk, hanem megbüntetjük”.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, Orbán Viktor volt szinte az egyetlen, aki nem tapsolta meg Zelenszkijt érkezésekor. A magyar miniszterelnök emiatt az ukrán mémgyártók célkeresztjébe került.


Nyitókép: Facebook

#Külföld#orbán viktor#zelenszkij#brüsszel#tárgyalás#béke#orosz-ukrán háború#gyurcsány ferenc

Címlapról ajánljuk