Külföld

A hét kollégája megölésével vádolt mezőgazdasági munkás azért lett dühös, mert neki kellett volna fizetnie egy targonca javítását

rtl.hurtl.hu

2023. január 31. 13:59

A kalifornia tömeges lövöldözés elkövetőjével hosszú ideje rosszul bántak a munkahelyén.

Mint ismert, egy héttel ezelőtt újabb lövöldözés volt Kaliforniában: San Francisco közelében két helyszínen hét embert, kollégákat ölt meg ugyanaz az elkövető.

A 66 éves kínai-amerikai férfi, Chunli Zhao egy mezőgazdasági üzem alkalmazottja volt, áldozatai a farm dolgozói voltak. A férfi a gyilkosságoknál használt kézifegyvert legálisan birtokolta. Zhaót még aznap letartóztatták.

A SkyNews most arról számolt be, hogy a férfi azt állítja, terrorizálták és folyamatosan túlórára kényszerítették a farmon, ahol több munkatársát is megölte. 

Zhao bevallotta a rendőrségnek, hogy ő követte el a lövöldözést, miután a felettese 100 dollárt követelt tőle egy megrongálódott targonca javításáért. 

San Mateo megye kerületi ügyésze elmondta, hogy Chunli Zhao azért dühödött fel a számlán, mert szerinte egy munkatársa volt a hibás a targonca és a buldózer közötti ütközésért, nem ő.

Miután a főnök ragaszkodott ahhoz, hogy Zhaónak ki kell fizetnie a számlát, a férfi lelőtte őt és a munkatársat is. 

Ezután áthajtott egy másik földterületre, majd ott is mészárlásba kezdett. A férfi egy nyolcadik embert is megsebesített, ám ő túlélte a lövöldözést. 

Zhao 11 éve él az Egyesült Államokban, és van zöldkártyája is. Feleségével Half Moon Bay-ben él, egyetlen lányuk Kínában.

Nyitókép: YouTube / CBS

#Külföld#half moon bay#lövöldözés#kalifornia#gombafarm#mezőgazdasági gyilkos

Címlapról ajánljuk