Külföld

Újabb mészárlás Kaliforniában: 7 embert ölt meg Chunli Zhao

Nagy Attila KárolyNagy Attila Károly

2023. január 24. 5:36

A rendőrök letartóztatták a 67 éves lövöldözőt.

Hét ember halt meg hétfőn két egymáshoz köthető lövöldözésben Kaliforniában, Half Moon Bay-ben, írja a Time. A San Franciscótól 50 kilométerre délre, San Mateo megyében lévő településen öt embert lőtt le egy támadó, négyen közülük a helyszínen életüket vesztették, egy embert életveszélyes sérülésekkel vittek kórházba. Pár kilométerrel odébb egy másik helyszínen is lövöldözött a fegyveres, azon a helyszínen három halottat fedeztek fel a rendőrök.

A seriff hivatalát hétfő délután, nem sokkal 14 óra 30 perc előtt riasztották. Az első rendőrségi közlések szerint a lövöldözések egy mezőgazdasági területen történtek – egy gombafarmon, illetve egy logisztikai központnál. A seriff hivatala közölte, hogy az első riasztás után két órával rendőrök letartóztatták a 67 éves Chunli Zhaót, aki a mezőgazdasági terület dolgozója volt. A férfi autójában fegyvert találtak.

A fegyveres áldozatai mind felnőttek voltak, gyerekek nem sérültek meg, bár a rendőrök szerint szemtanúi lehettek a mészárlásnak.

A lövöldözés indoka egyelőre ismeretlen, az elsődleges hatósági közlés szerint Chunli Zhao valamilyen munkahelyi sérelem miatt kezdhetett ámokfutásba.

A Half Moon Bay-i támadás volt idén a hatodik tömegmészárlás az Egyesült Allamokban. Legutóbb szombaton lőtt le 10 embert egy idős ázsiai származású férfi egy dél-kaliforniai holdújévi fesztiválon, majd végzett magával.

Nyitókép: Justin Sullivan/Getty Images

#Külföld#egyesült államok#kalifornia#mészárlás#lövöldözés

Címlapról ajánljuk