Külföld

Tömegmészárlás: egy 72 éves férfi ölt meg tíz embert egy holdújévi fesztiválon

rtl.hurtl.hu

2023. január 23. 5:50

Öt férfit és öt nőt ölt meg, később öngyilkos lett. Egyelőre nem tudni, hogy miért gyilkolt. 

Végzett magával az a 72 éves férfi, aki helyi idő szerint szombat éjjel a kaliforniai Monterey Park kisvárosban lelőtt tíz embert egy holdújévi fesztiválon, további tízet pedig megsebesített – közölte Robert Luna Los Angeles megyei seriff vasárnap esti sajtótájékoztatóján. A seriff hozzátette, hogy más gyanúsított nincs az ügyben, a támadás indítéka továbbra is tisztázatlan.

A tíz áldozat – 5 nő és 5 férfi – mindegyike a helyszínen belehalt sérüléseibe, a további tíz sérült közül hét még mindig kórházban van, az egyikük továbbra is kritikus állapotban.

A Huu Can Tranként azonosított férfi egy táncklubban követte el a tömeggyilkosságot, majd a szomszédos Alhambra városában is bement egy szórakozóhelyre, de ott a vendégek el tudták tőle venni a fegyvert. A második helyszínen senki sem sérült meg, a férfi elmenekült, a szemtanúk szerint egy fehér furgonnal.

A rendőrök a furgont Torrance-ben, a második helyszíntől 34 kilométerre találták meg, ahol Monterey Parkhoz hasonlóan sok ázsiai amerikai él. Huu Can Tran holtteste a furgonban volt, a seriff tájékoztatása szerint agyonlőtte magát.

A CNN információi szerint Tran Kínából érkezett bevándorló volt, aki rendszeresen vendég volt a táncstúdióban, és a volt feleségét is ott ismerte meg húsz évvel korábban. Egy volt barátja elmondta, hogy a 2000-es évek elején a férfi szinte minden este oda járt, és gyakran panaszkodott neki, hogy az oktatók nem szeretik, és „gonosz dolgokat mondanak róla”.

Nyitókép: Raul Roa  / GettyImages

 

#Külföld#los angeles#tömegmészárlás#lövöldözés#tömeggyilkosság

Címlapról ajánljuk