Külföld

Lopott rendőrautóval borult fel a síneken, pillanatokkal a vonat érkezése előtt mentették ki onnan a rendőrök

rtl.hurtl.hu

2023. január 30. 9:32

Egy közúti ellenőrzés közben pattant be a rendőrautóba, majd száguldozni kezdett. 

Másodperceken múlt egy 29 éves amerikai férfi élete, akit a rendőrök az utolsó pillanatban mentettek ki egy rendőrautóból, amit ellopott, majd egy kis száguldozás után vonatsíneken felborulva állt meg. Pár pillanattal azután, hogy kiszedték a járműből, a rendőrautóba egy közelgő tehervonat csapódott neki – jelentette a helyi sajtó.

A férfi szombaton, helyi idő szerint hajnali két óra után pár perccel lopta el rendőrautót a Georgia állambeli Atalanta városában, miközben a járőr egy közúti ellenőrzést hajtott végre. Az esetről közzétett rendőrségi felvételeken látni, ahogy a rendőr éppen a sofőrrel beszél, amikor észreveszi, hogy valaki beült a járőrautójába, majd elhajt vele.

A rendőr azonnal bejelentette az esetet, és egy rendőrhelikopter alig pár perc múlva már meg is találta az ellopott rendőrautót, ami szirénázva száguldott egy autópályán. Az autó alig öt perccel később felborulva állt meg a vasúti síneken.

A helyszínre kiérkezett rendőrök észrevették, hogy a felborult autó felé egy tehervonat közeledik, és „azonnal életmentő üzemmódra váltottak” – közölte a helyi rendőrség a Fox5 televízió híradójával. A rendőrautót ellopó férfi beszorult a roncsokba, és a rendőröknek kellett kimenteniük, amit pár másodperccel azelőtt hajtottak végre, hogy a vonat nekiütközött volna a járműnek.

A hatóságok egyebek mellett lopás, és veszélyes vezetés vádjával indítottak eljárást a 29 éves Mickal Parker ellen, aki könnyebb sérüléseket szenvedett, amikor az autóval felborult a síneken. A rendőrség közlése szerint a férfi nem volt részese a közúti ellenőrzésnek, és egyelőre fogalmuk sincs mi vette rá arra, hogy beüljön a rendőrautóba és elvigye.

Nyitókép: YouTube/11Alive

 

#Külföld#rendőrautó#lopás#baleset#vonat#vonatsín#sín#felborult#atlanta#egyesült államok#mentés

Címlapról ajánljuk