Külföld

Putyin: Minden a terv szerint halad Ukrajnában

rtl.hurtl.hu

2023. január 15. 15:00

Az orosz elnök szerint „pozitív az ukrajnai különleges hadművelet dinamikája”.

Vlagyimir Putyin orosz elnök szerint „pozitív az ukrajnai különleges hadművelet dinamikája”, írja az MTI. Az elnök arról beszélt az állami tévében: „minden a moszkvai védelmi minisztérium és a vezérkar tervei szerint alakul. Remélem, katonáink mindent megtesznek majd azért, hogy megörvendeztessenek bennünket munkájuk eredményével”.

Az orosz védelmi tárca pénteken tett bejelentést a Donyec-medencei ukrán erődítményrendszer fontos elemének mondott Szoledar bevételéről. Putyin azt is állította, hogy sokkal jobb az orosz gazdaság helyzete, mint azt Moszkva ellenfelei előre jelezték. Arról beszélt, hogy mélyponton van a munkanélküliség, és az infláció is alacsonyabb a vártnál.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentésben azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők szombaton rakétacsapást mértek Ukrajna katonai irányítási rendszerére és a kapcsolódó energetikai létesítményekre, mely szerinte elérte célját és az összes kijelölt létesítményt eltalálta.

Az orosz gazdaság helyzetéről korábban is írtunk: az autópiac 2022-ben például több évtizedes mélypontra zuhant, a földgázexportjuk bezuhant, a szankciók és szakemberek besorozása miatt pedig már több orosz is halálra fagyott távfűtéses otthonában. Nemrég az RTL Híradó arról számolt be, hogy Oroszország a tavaly februárinál is nagyobb támadásra készülhet Ukrajna ellen.

Nyitókép: Vlagyimir Putyin orosz elnök. Fotó: MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Jevgenyij Bjatov.

#Külföld#oroszország#orosz-ukrán háború#putyin#terv#vezérkar#infláció#támadás

Címlapról ajánljuk