Külföld

Az orosz állami tévé kamerái előtt adtak át egy olcsó okosórát a kisfiúnak, aki az ukrajnai háborúban elvesztette az apját

rtl.hurtl.hu

2023. január 13. 19:59

Miközben többször is elhangzott, hogy az álmát váltották valóra.

Az orosz állami tévé szerint „valóra vált az álma” annak a hatéves kisfiúnak, akinek apja az ukrajnai háborúban vesztette életét.

A riportból – amelyről a The Insider független orosz portál számolt be – kiderült, hogy Szaveli levelet írt Gyed Maróznak a Kívánságok karácsonyfája jótékonysági kezdeményezés keretében, amit a Vlagyimir Putyin által alapított Oroszország – A lehetőségek földje nevű szervezet hívott életre. Szaveli azt írta, hogy egy okosórát szeretne.

Szavelit behívták az orosz belügyminisztérium kosztromai hivatalába, ahová a riport szerint anyukájával, Szvetlanával és kéthónapos húgával, Polinával érkezett, két másik testvére otthon maradt, apukája pedig „elesett Donbaszban, miközben a hazáját védte”. A kisfiút a belügy kosztromai vezetője, Alekszander Arapov fogadta, akinek láttán – mint a narrátor mondta – Szaveli kicsit megszeppent, de tovább mosolygott.

„Tudod, hogy az álmok valóra válnak” – mondta a tisztviselő a kisfiúnak, majd átadtak neki két ajándékot is: egy olcsó okosórát, és az orosz Nyomozó Bizottság helyszínelő autójának modelljét. Az órát anyukája azonnal fel is tette a csuklójára.

Az anyuka azt mondta, nagy meglepetés ez nekik, amire nem számítottak, Arapov pedig jó egészséget és sok szerencsét kívánt a családnak. A kisfiú elmondta, hogy ha nagy lesz, katona szeretne lenni.


Mint korábban megírtuk, szilveszterkor az orosz állami tévében az ukránokat és az európaiakat gúnyolták, azon viccelődve, hogy nyugaton múzeumot nyitnak a meleg víznek és a fűtésnek.

#Külföld#oroszország#orosz-ukrán háború#propaganda

Címlapról ajánljuk