Külföld

Kulcsot adnak a raboknak a cellákhoz abban a börtönben, ahol három női őr is viszonyt folytatott a fogvatartottakkal

rtl.hurtl.hu

2023. január 4. 19:17

Ezt azonban nem úszták meg büntetlenül.

Három női börtönőr is lebukott az elmúlt három évben az Egyesült Királyság legkényelmesebbnek tartott börtönében azzal, hogy szexuális viszonyt folytattak rabokkal – írja a Daily Mail. A dolgozók számára ezért továbbképzést rendeltek el.

A brit bulvárlap cikkéből kiderül, hogy a fogvatartottak a létesítményen belül viszonylag szabadon élhetnek, 12 munkahely is van számukra, köztük bútorkészítő műhely, call center és csomagválogató. Munkavégzés közben a rabok képesítést is szerezhetnek, a kőművességtől a digitális technológiákig számos területen vehetnek részt képzésekben.

A börtön korábban azzal került be a hírekbe, hogy a jó magaviseletű rabok kulcsot is kaphatnak a saját cellájukhoz. Ez azonban csak arra szolgál, hogy bizonyos fokú privát szférájuk lehessen, és megakadályozzák más rabok bejutását – a cellájukat nem tudják kinyitni akkor, amikor a börtönőrök zárják azt be.

A cellákban telefon is van, de bejövő hívásokat nem fogadhatnak. Bekerülésükkor le kell adniuk barátaik és családtagjaik listáját, amit biztonsági szempontból ellenőriznek, de utána őket bármikor hívhatják a megvásárolt kreditjeik fejében. Rabtársaiknak hangüzenetet hagyhatnak, ezeket a börtönőrök ellenőrizhetik. Videohívásra és emailek küldésére, fogadására is van lehetőség.

Kulcsot adnak a raboknak a cellákhoz abban a börtönben, ahol három női őr is viszonyt folytatott a fogvatartottakkal
Fotó: Dan Kitwood/Getty Images

A cellákhoz zuhanyzó is tartozik, a börtönnek felszerelt konditerme és szabadtéri sportpályái is vannak. A börtön célja, hogy segítse a rabok munkához jutását, mire kikerülnek onnan, mondván, kisebb az esély rá, hogy újra bűnbe essenek, ha van állásuk.

Az azonban még a viszonylagos lazaságba sem fért bele, hogy három női börtönőr is viszonyba bonyolódott a rabokkal. Egyiküket, a 27 éves Jennifer Gavant decemberben nyolc hónap elzárásra ítélték, mert 150 fontot fogadott el egy 25 éves rabtól, cserébe mobiltelefont csempészett be neki, amin keresztül képeket küldött magáról, és csókolóztak is.

Korábban a 27 éves Ayshea Gunn egy 29 éves fogva tartottal jött össze, aki számára fehérneműket csempészett be a melltartójában. A nőnél tartott házkutatás során képeket is találtak, amiken a rabbal ölelkezik és csókolózik. Gunnt 2019-ben egy év börtönre ítélték.

A 26 éves Emily Watson szintén egy évet kapott, miután szexelt egy rabbal a cellájában. A személyzetnek az tűnt fel, hogy a nő túl sok időt tölt az elítélt férfi cellájában, és kivizsgálták az esetet.

A brit büntetésvégrehajtás szóvivője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a börtön dolgozóinak túlnyomó többsége szorgalmasan és odaadóan végzi a munkáját, és megbüntetik azokat, akik megsértik a szabályokat.

Nyitókép: Dan Kitwood/Getty Images

#Külföld#egyesült királyság#börtön#viszony#börtönőr

Címlapról ajánljuk