Külföld

Így búcsúznak XVI. Benedektől a világ vezetői

rtl.hurtl.hu

2022. december 31. 12:17

Búcsúzott többek között Giorgia Meloni, olasz miniszterelnök is.

95 éves korában elhunyt XVI. Benedek emeritus pápa, aki 2005 és 2013 közt állt a katolikus egyház élén. Az egykori egyházfő halálhírére reagált Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek és Orbán Viktor miniszterelnök is.

A közösségi médiában a világ vezetői is búcsúznak XVI. Benedektől, többek között Giorgia Meloni olasz miniszterelnök. Meloni azt írja a Twitteren, hogy XVI. Benedek a hit és az értelem óriása volt, aki az életét az egyház szolgálatába állította és végig az emberek felé fordult.


Szintén a Twitteren búcsúzott Rishi Sunak, az Egyesült Királyság miniszterelnöke, aki elmondta, hogy szomorúan értesült XVI. Benedek emeritus pápa haláláról.

Nagyszerű teológus volt, akinek 2010-es látogatása az Egyesült Királyságban történelmi pillanat volt mind a katolikusok, mind a nem katolikusok számára országszerte.

– írja Sunak, aki együttérzéséről biztosította a katolikusokat szerte a világon. Emmanuel Macron, a Francia Köztársaság elnöke is a katolikusok felé fordult és együttérzéséről biztosította őket.

XVI. Benedek egy szívvel és intellektussal egy jobb, békésebb világért.

– írta Macron a Twitteren.


Nyitókép: Franco Origlia / Getty Images

#Külföld#xvi. benedek#meghalt#gyász#reakció#politika#vallás

Címlapról ajánljuk