Külföld

Poirot is előkerült, amikor az ablakon kizuhant üzletember miatt összeszólalkozott egy indiai politikussal az orosz nagykövet

rtl.hurtl.hu

2022. december 30. 12:48

Manish Tewari teológiai okokból furcsának tartja az üzletember elhamvasztását.

Pénteken az rtl.hu-n hosszabb cikkben foglalkoztunk azzal, hogy feltűnően sok befolyásos oroszt ért 2022-ben rejtélyes haláleset. Legutóbb egy húsfeldolgozó vállalat alapítója zuhant ki egy indiai szálloda ablakán, két nappal azután, hogy ugyanott üzlettársa szívrohamban elhunyt.

Pavel Antov és Vlagyimir Bidenov halálának körülményeit az indiai hatóságok vizsgálják. Egy indiai ellenzéki képviselő, Manish Tewari korábbi tájékoztatási miniszter egy Twitter-bejegyzésben arra hívta fel a figyelmet, hogy a két áldozatot elhamvasztották, noha keresztények. „Hercule Poirot szerint az elégetett holttestek nem fecsegnek” – írta a politikus.

A bejegyzést Oroszország indiai nagykövete, Gyenyisz Alipov sem hagyta szó nélkül. Válaszában megköszönte az indiai hatóságok erőfeszítéseit a halálesetek kivizsgálására, és hozzátette: a Poirot-rajongók számára is hasznos információ lehet, hogy Oroszországban a hamvasztás bevett szokás.

Tewari még ezután is kötötte az ebet a karóhoz, válaszában azt fejtegette, hogy az ortodox keresztények számára a hamvasztás nem elfogadható.


Az al-Dzsazíra megjegyzi, hogy magas rangú diplomaták részéről szokatlan, hogy nyilvános vitákba bocsátkoznak fogadó országuk hivatalban lévő vagy korábbi tisztségviselőivel, különösen ha barátinak tekintett országokról van szó. India eddig hivatalosan nem ítélte el az Ukrajna elleni háborút. Ugyanakkor az Új-Delhiben működő orosz követség korábban „elfogult és félrevezető tudósításai” miatt bírálta az indiai sajtót.

Nyitókép: Dinodia Photo / Getty Images

#Külföld#oroszország#india#rejtély#haláleset#üzletember

Címlapról ajánljuk