Külföld

Nemi erőszak vádjával áll bíróság elé Donald Trump

rtl.hurtl.hu

2022. november 25. 13:45

Egy új törvény teszi lehetővé ezt.

Beperelték Donald Trumpot nemi erőszak vádjával, írja a BBC. Erre egy újonnan törvénybe iktatott rendelkezés, a Felnőtt Túlélő Törvény ad lehetőséget New York államban, ami lehetővé teszi, hogy egy évig olyan ügyek miatt is perek induljanak, amik amúgy elévültnek számítanának.

Ilyen E. Jean Carroll író panasza is, aki azzal vádolja a volt amerikai elnököt, hogy megerőszakolta a kilencvenes években. A most 78 éves nő az elsők között van, akik kihasználják az új törvény adta lehetőségeket. Donald Trump tagadja a vádat.

Carroll állítja, hogy egy luxusruhabolt öltözőjében rontott rá Trump 27 évvel ezelőtt. Emellett rágalmazás miatt is pereli Trumpot, amiért az hazugsággal vádolta, amikor először megfogalmazta vádjait 2019-ben. A polgári per február 6-án kezdődik.

Korábban arról számoltunk be: A volt elnök arra számított, hogy az általa támogatott jelöltek hatalmasat mennek majd a félidei választásokon, így komoly hátszéllel jelentheti be, hogy 2024-ben ismét megmérkőzik az elnöki posztért. Azonban nem jöttek be a számításai, és egyre több republikánus pártol el tőle. Úgy tűnik, az orbáni retorika sem segített neki.

Nyitókép: Mario Tama / Getty Images

#Külföld#donald trump#nemi erőszak#törvény#new york#vád

Címlapról ajánljuk