Külföld

NATO: Ukrán légvédelmi rakéta csapódhatott be Lengyelországban

rtl.hurtl.hu

2022. november 16. 5:35

Az orosz-ukrán háború kiszélesedésének rémét hozta el a Lengyelországban becsapódott rakéta, ami két ember halálát okozta. Szerda délelőtt azonban egyre egyértelműbb lett, hogy nem egy orosz támadás történt, és még csak nem is egy eltévedt orosz rakéta okozta az incidenst, hanem az ukrán légvédelem. Az esetet még mindig vizsgálják, és egyelőre hivatalosan még senki sem mondta teljesen biztosra, hogy egy ukrán légvédelmi rakéta csapódott az ukrán határnál lévő lengyel faluba. 

több mint 1 évvel ezelőttrtl.hu2022. november 16. - 12:09

NATO-főtitkár: Valószínűleg ukrán légvédelmi rakéta csapódott Lengyelországba

Nincsen semmi arra utaló jel, hogy szándékos támadás történt volna – közölte Jens Stoltenberg a rendkívüli ülés után.

A Lengyelországban történt rakétabecsapódást valószínűleg az ukrán légvédelem okozta, miközben az Ukrajna ellen indított orosz rakétatámadások ellen védekezett – közölte szerdán a NATO-főtikára. 

több mint 1 évvel ezelőttrtl.hu2022. november 16. - 11:56

Lengyel elnök: Szerencsétlen véletlen lehetett a rakéták becsapódása

Andrzej Duda szerint a rakéták „nagy valószínűséggel” orosz gyártmányúak voltak, de jelenleg nincs rá bizonyíték, hogy Oroszország lőtte volna ki azokat. Sőt nagyon is valószínű, hogy az ukrán légvédelem okozta a robbanást.

Andrzej Duda lengyel elnök szerdán beszédet tartott, amelyben azt mondta, az kedd esti, ukrán határ menti incidens a jelek szerint „szerencsétlen baleset” volt, nem pedig „szándékos támadás”.

több mint 1 évvel ezelőttrtl.hu2022. november 16. - 11:10

Fotón a Lengyelországban becsapódott rakéta pusztítása

A lengyel rendőrség tett közzé fényképet a kráterről. 

A Lengyelországban történt rakétabecsapódás helyszínéről tett közzé fényképet Twitter-oldalán a lengyel rendőrség. A fotón egy több méter átmérőjű, majdnem két méter mély krátert lehet látni, valamint látszólag egy épület törmelékeit és egy, a robbanástól az oldalára fordult teherautót. 

több mint 1 évvel ezelőttrtl.hu2022. november 16. - 8:29

Szijjártó a rakétatámadásról: A legfontosabb, hogy a tragikus és kontrollálhatatlan következményeket megelőzzük

A külügyminiszter reggel a lengyel külügyminiszterrel egyeztetett, egyelőre várják a vizsgálat eredményeit. Elmondta továbbá, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem maga a Barátság kőolajvezeték, hanem egy ahhoz kapcsolódó transzformátorállomás sérült az orosz támadásokban – ennek kijavítása egyszerűbb.

„Speciális kapcsolat fűz minket Lengyelországhoz, a lengyelekhez. Ez nem egyszerűen stratégiai partnerség vagy barátság, hanem testvériség. Ezért is figyeljük nagy-nagy aggodalommal tegnap óta a lengyelországi történéseket” – írta Szijjártó Péter.

1 friss hír érkezett, kattints a megtekintéshez!
#Külföld#orosz-ukrán háború#lengyelország#rakéta#becsapódás

Címlapról ajánljuk