Külföld

Lengyel elnök: Szerencsétlen véletlen lehetett a rakéták becsapódása

rtl.hurtl.hu

2022. november 16. 11:56

Andrzej Duda szerint a rakéták „nagy valószínűséggel” orosz gyártmányúak voltak, de jelenleg nincs rá bizonyíték, hogy Oroszország lőtte volna ki azokat. Sőt nagyon is valószínű, hogy az ukrán légvédelem okozta a robbanást.

Andrzej Duda lengyel elnök szerdán beszédet tartott, amelyben azt mondta, az kedd esti, ukrán határ menti incidens a jelek szerint „szerencsétlen baleset” volt, nem pedig „szándékos támadás”.

Bár a vizsgálat még nem zárult le, az elnök azt mondta, a rakéták „nagy valószínűséggel” orosz gyártmányúak voltak, de jelenleg nincs rá bizonyíték, hogy Oroszország lőtte volna ki azokat. Sőt nagyon is valószínű, hogy az ukrán légvédelem okozta a robbanást.

Ukrajna korábban tagadta, hogy felelős lenne a robbanásért, Oroszország szintúgy.

A támadás azon a napon történt, amikor Oroszország elindította eddigi legnagyobb támadásai egyikét több ukrán váron ellen. Duda hozzátette, hogy az orosz rakéták közül sok Ukrajna nyugati területeit célozza.

 

A rakéták kedd este csapódtak be a Przewodów város közelében, egy gabonaszárítónál, két ember halálát okozva. Erről részleteket itt olvashat, a további következményekről pedig percről percre tudósításunkban.

Nyitókép: Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#rakéta#lengyelország#Andrzej Duda#oroszország

Címlapról ajánljuk