Külföld

NATO-főtitkár: Valószínűleg ukrán légvédelmi rakéta csapódott Lengyelországba

rtl.hurtl.hu

2022. november 16. 12:09

Nincsen semmi arra utaló jel, hogy szándékos támadás történt volna – közölte Jens Stoltenberg a rendkívüli ülés után.

A Lengyelországban történt rakétabecsapódást valószínűleg az ukrán légvédelem okozta, miközben az Ukrajna ellen indított orosz rakétatámadások ellen védekezett – közölte szerdán a NATO-főtikára. 

Jens Stoltenberg azután nyilatkozott, hogy a védelmi szövetség nagykövetei rendkívüli ülést tartottak az esettel kapcsolatban. Stoltenberg kiemelte, nincsen semmi arra utaló jel, hogy szándékos támadás történt volna, ahogy arra sem, hogy Oroszország támadást indított volna a NATO ellen. 

A főtitkár kiemelte, hogy az eset nem Ukrajna hibája, hanem az ország ellen támadást indító Oroszország a felelős azért. 

A főtitkár kiemelte, hogy a két ember halálát okozó incidens kapcsán indított vizsgálatot még nem zárták le. Erre hivatkozva nem válaszolt arra a kérdésre, hogy a becsapódás helyszínén megtaláltak-e egy orosz rakéta darabjait, hogy az ukrán légvédelmi rakéta eltalált-e egy orosz rakétát, és a célpont hol volt. Azt sem közölte, hogy az ukrán rakéta a becsapódáskor robbant-e fel, vagy a levegőben, és csak darabjai értek-e földet. 

Nyitókép: Omar Marques/Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#lengyelország#rakéta#becsapódás

Címlapról ajánljuk