Külföld

Felfüggesztették a román sztárpapot, aki leütött egy nőt a kolostor udvarán, és agyonvert egy lovat

rtl.hurtl.hu

2022. november 14. 19:43

Calistrat Chifan ortodox pap úgy megütött egy nőt, hogy elesett – azt mondta, azért, mert a nő el akarta csábítani. Az esetről videó is készült.

Több százezer követője van az interneten Calistrat Chifan román ortodox papnak, de egy ideig biztosan nem szolgálhat, miután nyilvánosságra került egy videó, amin úgy megüt egy nőt, hogy elesik. A rendőrségen két nő is panaszt tett a pap ellen, aki azzal magyarázta tettét, hogy a bántalmazott nők megpróbálták elcsábítani őt és néhány szerzetestársát – írja a Transtelex.

A portál korábban azt írta, hogy a iaşi-i érsekség szóvivője elítélendőnek nevezte ugyan az esetet, de azt is hozzátette, hogy „keresztényként a végsőkig türelmesnek kell maradnunk, és megáldjuk azokat, akik provokálnak minket”, egyértelműen a nőket hibáztatva a történtekért.

Azt is írják, hogy Calistrat Chifan nem csak vallási kérdésekben szokott megszólalni: a koronavírus-járvány idején olyan „hasznos” tanácsokat osztogatott, miszerint sós vízzel, szentelt vízzel és pálinkával lehet távol tartani a vírust. Ezek a módszerek egyébként neki sem jöttek be, mert elkapta a betegséget.

A rendőrség szerint a bántalmazás november 9-én történt a vlădiceni kolostor udvarán, és egy testvérpár tett feljelentést. A iaşi-i érsekség úgy döntött, hogy Calistrat Chifan nem szolgálhat, amíg tart ügyében a rendőrségi vizsgálat, annak eredményét pedig figyelembe veszik, amikor végleges döntést hoznak ügyében.

A papot korábban már háromszor felfüggesztették erőszakos viselkedése miatt, eltiltása alatt magánházaknál szolgált, később visszafogadták azt követően, hogy tettei nagy részét beismerte. Arról is beszámoltak, hogy az egyik kolostorban, ahol korábban szolgált, addig ütött egy lovat, amíg az állat el nem pusztult.

#Külföld#románia#pap#bántalmazás

Címlapról ajánljuk