Külföld

Ejtett egy apró vágást a kezén, hamarosan amputálni kellett mindkét lábát egy brit férfinek

rtl.hurtl.hu

2022. október 31. 13:38

A kétgyerekes apánál vérmérgezés alakult ki. 

Mindkét lábát amputálni kellett egy brit férfinak a kezén keletkezett apró vágás miatt – írja a DailyStar

Darren Spence egy kartondaráló géppel vágta meg a kezét a munkahelyén, egy raktárban. Egy héttel később elkezdte rendkívül rosszul érezni magát. 

A 45 éves northumberlandi férfit a Northumbria Specialist Emergency Care Hospital sürgősségi osztályára szállították, majd a Newcastle-i Freeman Hospital sürgősségi osztályára. 

Kiderült, hogy Spence-nél szepszis alakult ki, ezért mesterséges kómába helyezték. 

Három nappal később a férfi arra ébredt, hogy mindkét lába elfeketedett, és egyáltalán nem érezte őket. Egy hónappal később amputálták mindkét lábfejét. 

A Chronicle Live-nak nyilatkozva elmondta: „Hálás vagyok, hogy még mindig életben vagyok. Bár tudtam, mi az a szepszis, nem ismertem a tüneteket. Sokkoló volt, hogy ez az egész egyetlen vágástól is bekövetkezhetett. Mindenkit megdöbbentett, akinek elmondtam” – mondta a férfi, aki hozzátette, a vágás után egy hétig nem történt semmi, ám egy nap felébredt és szörnyen érezte magát. Hányt, hasmenése volt és fájdalmai voltak, úgy érezte, mintha a szíve kiugrana a mellkasából. 

„Másnap lementem a földszintre, és azt mondtam: »Aimee (a párja), azt hiszem, be kell mennem a kórházba« – de nem tudtam kimondani a kórház szót. Ekkor azt hittem, hogy agyvérzést kaptam” – nyilatkozta.

Spence azóta irodai munkakörben dolgozik, most próbál alkalmazkodni a kerekesszékes közlekedéshez és „folytatni az életét”. Mint elmondta, nagyon szerencsésnek érzi magát, hogy túlélte az esetet, azért is viseli „jól”, hogy elvesztette a lábait. „Néha dühös vagyok, de akkor veszek egy mély levegőt, megrázom magam, és rájövök, hogy sokkal rosszabb is lehetett volna”. 

Nyitókép: ChrisHepburn / Getty Images

#Külföld#vágás#amputálás#baleset#szepszis#fertőzés#vérmérgezés

Címlapról ajánljuk