Külföld

Putyin nem fogja túlélni a háborút, már az utódjáról tárgyalnak az ukrán kémfőnök szerint

rtl.hurtl.hu

2022. október 29. 16:36

Azt is elárulta, akkor lesz béke, ha kiűzték az orosz megszállókat az országból.

Nem biztos, hogy Vlagyimir Putyin megéli az Ukrajna ellen indított véres háborúja végét, miután az orosz csapatok csak szenvednek a keleti fronton – közölte Kirilo Budanov, az ukrán hírszerzés feje. Szerinte Oroszországon belül „aktív tárgyalások” folynak arról, hogyan lehetne Putyint lecserélni, aki egyre gyengébbnek tűnik a szemükben.

A legmagasabb ukrán tisztviselő szerint Oroszországon belül "aktív megbeszélések" folynak arról, hogyan lehetne Putyint leváltani, mivel az ország uralkodó osztálya egyre frusztráltabb az ukrajnai inváziója miatt, és egyre gyengébbnek tűnik.

Nem valószínű, hogy túléli. Jelenleg is aktív viták folynak arról Oroszországban, hogy ki léphetne a helyére

– mondta Budanov a Daily Mail tudósítása szerint.

A kémfőnök a háború lehetséges menetéről is beszélt a The War Zone-nak. Szerinte a háború akkor ér véget, ha az oroszokat visszaszorítják Ukrajna 1991-ben elismert határain túlra. Ehhez értékelése szerint jól haladnak, mert november végére már Herszont is visszaszerezhetik. Sőt, úgy vélte, az oroszok által 2014-ben megszállt Krím félsziget is elkezdhetik jövőre visszafoglalni.

A kémfőnök állításait azonban érdemes fenntartásokkal kezelni, mivel független források eddig nem erősítették meg az optimizmusát, és egyelőre semmi sem utal arra, hogy Putyin hatalma meggyengült volna Oroszországban.

Nyitókép: Tatyana Makeyeva / Getty Images

#Külföld#vlagyimir putyin#utódlás#ukrajna#orosz-ukrán háború#krím félsziget#Herszon#ma

Címlapról ajánljuk