Külföld

Véget vetett életének a 12 éves kislány, mert annyit bántották az iskolában

rtl.hurtl.hu

2022. október 16. 14:24

„Haszontalan vagy, még magadat se tudod rendesen megölni” – írták neki levélben iskolatársai.

Tovább folyik a vizsgálat a tavalyelőtt októberben holtan talált Charley Ann Patterson ügyében, írja a Mirror. A 12 éves kislány azért lett öngyilkos, mert annyit bántották, zaklatták az iskolában. Az egyik neki címzett zaklató levél így szólt: „Haszontalan vagy, még magadat se tudod rendesen megölni”.

A kislánynak halála előtt egy videót is küldtek iskolatársai, amiben bemutatták, hogyan akassza fel magát. Emellett az is kiderült, hogy a kislány korábban is vagdosta magát. Édesanyja arról beszélt: „nem hiszem, hogy a háziorvos komolyan vette Charley öngyilkossági kísérletét, túl fiatalnak tartotta ehhez. Egyszer Charley felhívott az iskolából, nagyon zaklatott volt. A tanár ugyanis azokkal a diákokkal tette egy tanulócsoportba, akik zaklatták. Mondtam neki, hogy bemegyek a suliba és beszélek a tanárral, de nem engedte, félt, hogy csak olaj lenne a tűzre”.

Végül egy pszichiátriai csoportba akarták elküldeni a szülei, de a hosszú várólisták miatt ide csak három év múlva jutott volna be. Akkor állt be csak egy kis javulás a depressziójában, amikor szülei elvették a telefonját. Azonban amikor visszatért a nyári szünetről az iskolába, a személyes bántalmazások folytatódtak.

„Néhány héttel azután, hogy Charley visszament az iskolába, kioltotta a saját életét. És azóta a miénk sem lehet olyan, mint régen” – tette hozzá édesanyja.

Ha ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a mobilról is elérhető 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot!

Nyitókép: Pixabay

#Külföld#öngyilkosság#kislány#zaklatás#bántalmazás#iskola

Címlapról ajánljuk