Külföld

Egymilliárd dollárra büntették Alex Jonest, a világ egyik legvéresszájúbb konteósát

rtl.hurtl.hu

2022. október 13. 9:04

Egy 2012-es iskolai mészárlásról állította azt, hogy meg sem történt.

965 millió dollárt kell fizetnie Alex Jones-nak, amiért azt állította, hogy a 2012-es Sandy Hook általános iskolában történt iskolai mészárlás egy megrendezett esemény volt. A konteókat terjesztő médiamunkást nyolc halott gyerek családja, és egy, a mészárlásra reagáló FBI-ügynök is beperelte, írja a BBC.

A vád szerint Jones álhírei nyomán az áldozatok családjait gyakorta vegzálták a férfi konteóiban hívő nézők. Jones szerint az amerikai kormány rendezte meg a lövöldözést, hogy „kivegye a fegyvert az amerikaiak kezéből”, és valójában senki sem halt meg.

A texasi tárgyalás során azonban már beismerte augusztusban, hogy a lövöldözés valóban megtörtént. A szülők megrázó beszámolóit is meghallgatták az őket ért abúzusról. 

Egy apuka elmesélte, hogy Jones hívei levizelték a mészárlásban elhunyt kisfia sírját, és azzal fenyegetőztek, hogy kiássák a gyerek holttestét.

Jones most hívei adományait kéri, ám állítja, hogy „a pénzt nem ezekre az emberekre fogom költeni, hanem arra, hogy harcoljak ez ellen a csalás ellen, és stabilizáljam a cégemet”, az Infowars nevű álhíroldalt. Jones ügyvédje fellebbez a bíróság döntése ellen.

Alex Jonesszal korábban hosszabb cikkben is foglalkoztunk, ezt itt lehet elolvasni. Jones-nak Donald Trump megválasztásában is szerepe lehetett, Joe Biden 2020-as győzelmét pedig nem ismeri el.

Nyitókép:  Tom Williams / CQ Roll Call / GettyImages

#Külföld#alex jones#per#álhír#kártérítés#mészárlás#bíróság#büntetés#texas

Címlapról ajánljuk