Külföld

Az internet nem felejtette el, amikor a brazil elnök arról beszélt, hogy szívesen enne emberhúst

rtl.hurtl.hu

2022. október 9. 19:58

Előkerült a 2016-os felvétel.

„Megennék egy indiánt minden probléma nélkül” – mondta Jair Bolsonaro külföldi újságíróknak még 2016-ban, amikor egy brazíliai őslakos közösséghez történt látogatásról beszélt. A túra során állítólag felajánlották neki, hogy emberhúst egyen.

Ezt az ország őslakos vezetői hazugságnak nevezték, mivel a törzs, amit Bolsonaro meglátogatott soha nem élt kannibalizmussal. Viszont Bolsonaro szavai most, az elnökválasztás második fordulója előtt újra végig mentek az interneten, a Lula vezette baloldal pedig szívesen használta fel őket a kampányban.

Az elnök ráadásul a saját YouTube-csatornáján osztotta meg anno a hajmeresztő videót, amiről most a Guardian is írt. Lula már készített is egy kampányfilmet, amiben reménybeli kannibálként ábrázolja az Orbán Viktorral is jó viszonyt ápoló elnököt.

A brazíliai választásokkal korábban több cikkben is foglalkoztunk. A hivatalban lévő brazil elnökkel szövetséges jobboldali pártok arattak győzelmet a kongresszusi választásokon, az elnöki székre viszont nagyobb esélye van baloldali kihívójának.

Nyitókép: Orbán Viktor és Jair Bolsonaro Brazíliavárosban, 2019. január 2-án. Fotó: Szecsődi Balázs / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Külföld#jair bolsonaro#brazília#választások#elnök#orbán viktor#kannibalizmus#indián

Címlapról ajánljuk