Külföld

Orbán Viktor magasztaló szavait is bedobta a brazil elnök a választási kampány finisében

rtl.hurtl.hu

2022. október 1. 20:54

A magyar miniszterelnök kijelentette: kevés olyan kiemelkedő vezetőt látott, mint Jair Bolsonaro.

Brazíliában vasárnap tartják az elnökválasztást, a kampány finisében a hivatalban lévő elnök, Jair Bolsonaro Orbán Viktor erre az alkalomra készült videóját is bevetette, szúrta ki a 444.hu.

„Kedves brazil barátaim, önök fontos választásra készülnek! Én több mint harminc éve szolgálom a hazámat itt Európában. Sok vezetővel találkoztam, de nagyon kevés olyan kiemelkedő vezetőt láttam, mint az önök elnöke, Bolsonaro elnök úr” – jelenti ki kampányvideójában Orbán.

A videót Bolsonaro szombaton osztotta meg a Twitterén. Orbán a videóban azt mondja, Bolsonaro „Brazília számára egy fényesebb jövőt készített elő”.

„Azt kívánom, hogy folytathassa a munkáját, és önök Brazíliában mindannyian élvezhessék ennek áldását! Olyan elnökről beszélünk, aki a mai progresszív, liberális világuralom mellett is elég bátor volt ahhoz, hogy Brazíliát helyezze mindenek elé, és a Jóistent mindannyiunk fölé. Sok sikert kívánok önöknek, go Bolsonaro!” – zárja kampánybeszédét Orbán Viktor.

Nyitókép: Orbán Viktor és Jair Bolsonaro Brazíliavárosban, 2019. január 2-án. Fotó: Szecsődi Balázs / MTI / Miniszterelnöki Sajtóiroda

#Külföld#jair bolsonaro#orbán viktor#brazília#választás

Címlapról ajánljuk