Külföld

Szijjártó a Putyin-portré alól egyenesen a konzervatív sajtóhoz ment, hogy Trumpot éltesse

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 23. 17:57

Érdekesen alakul a külügyminiszter New York-i látogatása.

Szijjártó Péter az EU nyomatékos kérése ellenére Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel tárgyalt Putyin bekeretezett képe alatt, számoltunk be korábban. Az MTI szerint a külügyminiszter most a konzervatív Fox News-nak is nyilatkozott egyet. Szerinte „Donald Trump korábbi amerikai elnök idején volt a legjobb a kapcsolat Magyarország és az Egyesült Államok között”.

Hozzátette: „Feltétlenül együtt fogunk dolgozni mindazokkal, akiket megválasztottak az Egyesült Államokban”. Viszont szerinte „a viszonyt, a politikai kapcsolatokat tekintve nagy különbség mutatkozott a konzervatív vagy republikánus és a demokrata párti kormányzatok között”.

Arról is beszélt, hogy ugyanez a jó kapcsolat fogja jellemezni a két kormányt, ha Trump elindul a következő választáson és megnyeri.

Nem ez az első ilyen megnyilvánulása a magyar külügyminiszternek. Ahogy beszámoltunk, egy nappal korábban Szijjáró Trump vejének adott át kitüntetést, akkor is elmondta ezt, sőt azt is, hogy ha Trump lenne az elnök, nem lenne háború Ukrajnában. A közelgő amerikai félidős választások kapcsán pedig közölte, hogy mivel a magyar kormány a kölcsönös tiszteletre alapozza a külpolitikáját, így nem akar nagyon belemenni a témába, hogy ne merüljön fel a beavatkozási kísérlet gyanúja, de egyértelműen szurkolnak a Republikánus Pártnak.

A Fox News egyik ismert arca az a Tucker Carlson is, aki korábban dokumentumfilmet készített Orbánról. Egy amerikai humorista nemrég meg is kérdezte tőle, milyen íze van a magyar miniszterelnök fenekének.

Nyitókép: Tomas Tkacik / SOPA Images / LightRocket via Getty Images

#Külföld#donald trump#szijjártó péter#fox#Szergej Lavrov#Tucker Carlson

Címlapról ajánljuk