Külföld

Újabb Kreml-szövetséges halt meg, ő a lépcsőről esett le

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 22. 15:49

Egy újabb rejtélyes baleset. 

Meghalt az orosz légiközlekedési kutatóintézet korábbi vezetője szerdán, miután állítólag lezuhant egy lépcsőről – írja a Business Insider

Az intézmény mindössze annyit közölt a balesetről, hogy a 72 éves Anatolij Gerascsenko nagy magasságból zuhant le. Halálát balesetnek minősítették.

Gerascsenko 2015-ig volt az intézet rektora, és halálakor a jelenlegi rektor tanácsadójaként tevékenykedett. Több magas állami kitüntetést kapott, köztük a Hazáért Érdemrend első osztályú kitüntetését. 


Az intézet, amely „kolosszális veszteségnek” nevezte a történteket, közölte, hogy vizsgálatot indít a haláleset ügyében, amelyben az egyetem, az orosz oktatási és tudományos minisztérium, valamint a moszkvai állami munkaügyi felügyelet képviselői vesznek részt.

Az egyetem számos katonai alkalmazású technológiát fejleszt – például mesterséges intelligenciát, drónokat –, és kapcsolatban áll az orosz védelmi minisztériummal.

Gerascsenko halála a Kreml körüli magas rangú orosz személyiségek haláleseteinek sorába illeszkedik.

Többen ablakból zuhantak ki, mások kiirtották a családjukat, egyszer pedig egy száguldó hajóból esett ki egy befolyásos cégvezető. Nem bizonyítható, hogy a titkosszolgálat szabadulna meg Putyin parancsára a gazdag, háborúkritikus oroszoktól, de a minta gyanús, és nem is előzmény nélküli az orosz közelmúltban. Erről szóló cikkünket ide kattintva olvashatja el

Nyitókép: Contributor/Getty Images

#Külföld#vlagyimir putyin#putyin#kreml#szövetséges#Anatolij Gerascsenko#haláleset#oroszország#orosz-ukrán háború

Címlapról ajánljuk