Külföld

Sínre parkolt az intézkedő rendőr, berakta a gyanúsítottat, majd jött a vonat

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 20. 11:26

Az őrizetbe vett húszéves nő éppen csak túlélte az ütközést.

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy húszéves nőt az amerikai Colorado államban, miután tehervonat ütközött a rendőrautónak, amibe letartóztatásakor berakták – jelentette a helyi sajtó. A coloradói állami rendőrség hétfői  közlése szerint a nő várhatóan életben fog maradni.

A beszámoló szerint több település rendőreit is riasztották egy Fort Lupton városában történt, erőszakba torkolló nézeteltéréshez, ami sofőrök között alakult ki, vezetés közben. A szomszédos Platteville város egyik rendőre megállította az egyik gyanúsítottat, a húszéves Yareni Rios-Gonzalezt.

A nő egy vasúti átjáró után állt meg a rendőrnek, aki mögötte parkolt le, a síneken hagyva az autóját. Közben két Fort Lupton-i rendőr is a helyszínre érkezett, és az őrizetbe vett nőt berakták a síneken álló rendőrautó hátsó ülésére, majd elkezdték átkutatni az autóját. Ekkor jött egy tehervonat, és nekiütközött a rendőrautónak.

Sínre parkolt az intézkedő rendőr, berakta a gyanúsítottat, majd jött a vonat
A vasúti átjáró, ahol a baleset történt. Fotó: Google Street View

A nyilvánosságra hozott rendőrségi rádiós beszélgetésen hallani lehet, ahogy az egyik rendőr pánikba esett, rémült hangon kéri a központot, hogy küldjenek mentőautót a helyszínre, mert „a gyanúsítottat az autóban volt, amit elütött a vonat.”

Platteville város rendőrség a helyi sajtónak elmondta, hogy az érintett rendőrt fizetett szabadságra küldték, de részleteket nem árultak el az esettel kapcsolatban.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: RCarner / GettyImages

#Külföld#rendőr#rendőrautó#sín#vonat#vasúti átjáró#tehervonat#gázolás#egyesült államok

Címlapról ajánljuk