Külföld

Letartóztatták a bőröndökben holtan talált gyerekek feltételezett anyját

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 8:24

A gyerekek éveken át feküdtek holtan a raktárban hagyott bőröndökben, amiket egy gyanútlan család vásárolt meg. 

A dél-koreai hatóságok letartóztattak egy 42 éves nőt annak a két kisgyereknek a halála miatt, akiknek holttestét augusztusban bőröndökben találták meg Új-Zélandon. A meg nem nevezett nőt csütörtökön tartóztatták le emberölés gyanújával, helyi idő szerint hajnali egy órakor – közölte a New Zealand Herald.

A nőt az új-zélandi hatóságok kérésére kiadott dél-koreai letartóztatási parancs alapján vették őrizetbe. Az új-zélandi rendőrség már kérte is kiadatását, valamint azt, hogy addig tartsák előzetes letartóztatásban – írta az új-zélandi lap.

Letartóztatták a bőröndökben holtan talált gyerekek feltételezett anyját
Fotó: MTI/AP/NEWSIS

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a két kisgyerek holttestét egy új-zélandi család találta meg, olyan bőröndökben, amit egy helyi raktárvásáron vettek. A család egy utánfutónyi árut, köztük bőröndöket vett meg, ezeket csak otthon csomagolták ki – ekkor bukkantak a maradványokra. A családot az új-zélandi sajtóban megjelent beszámolók szerint annyira sokkolta az eset, hogy ideiglenesen elköltöztek a házukból.

A két kisgyerek 5-10 év közötti korú volt halálukkor, és az új-zélandi hatóságok korábbi közlése szerint több éve lehettek a bőröndökben.

A CNN-nek egy dél-koreai rendőr megerősítette, hogy a letartóztatott nő a gyerekek feltételezett anyja, akiről augusztus végén derült ki, hogy a gyerekek halála után nem sokkal Dél-Koreába utazott, miután a gyerekek apja meghalt. A dél-koreai sajtóban megjelent beszámolók szerint a nő dél-koreai születésű, de felvette az új-zélandi állampolgárságot, és egyben lemondott dél-koreai állampolgárságáról.

Nyitókép: Kendővel takarja el arcát egy őrizetbe vett nő, amint rendőrök átszállítják a dél-koreai Ulszan nagyvárosból a szöuli Központi Kerületi Bíróságra 2022. szeptember 15-én. Fotó: MTI/AP/NEWSIS

#Külföld#bőrönd#kisgyerekek#holttest#új-zéland#dél-korea

Címlapról ajánljuk