Külföld

Megtalálhatták annak a két gyereknek az anyját, akiknek a maradványai bőröndökből kerültek elő

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 22. 10:02

A dél-koreai rendőrség látószögébe került a több éve meghalt gyerekek családtagját, aki négy éve érkezett az országba. 

Dél-Koreában tartózkodik annak a két gyereknek az egyik rokona – feltehetően az édesanyja – akiknek holttestét két héttel korábban találták meg egy raktárban évek óta tárolt két bőröndben, az új-zélandi Auckland városában – közölte az új-zélandi és dél-koreai sajtó. A KBS dél-koreai közszolgálati adó információi szerint a dél-koreai hatóságok az Interpol kérésére kezdték el keresni a nőt, aki a beszámolók szerint 2018-ban érkezett az országba, és azóta nem távozott onnan.

A dél-koreai sajtóban megjelent beszámolók szerint a nő dél-koreai születésű, de felvette az új-zélandi állampolgárságot, és egyben lemondott dél-koreai állampolgárságáról. A Reuters brit hírügynökségnek egy dél-koreai rendőr elmondta, hogy a nő életkora és korábbi címe arra utal, hogy ő lehet a két kisgyerek édesanyja, de ezt egyelőre hivatalosan még nem erősítették meg.

A beszámolók szerint a dél-koreai hatóságok csak akkor kezdhetik el keresni a nőt, ha az új-zélandi hatóságok hivatalosan is letartóztatását kérik. Az új-zélandi hatóságok egyelőre nem nyilatkoztak az üggyel kapcsolatban.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a két kisgyerek holttestét egy új-zélandi család találta meg, olyan bőröndökben, amit egy helyi raktárvásáron vettek. A család egy utánfutónyi árut, köztük bőröndöket vett meg, ezeket csak otthon csomagolták ki – ekkor bukkantak a maradványokra. A család az új-zélandi sajtóban megjelent beszámolók szerint ideiglenesen elköltözött a házukból.

A két kisgyerek 5 és 10 év közötti, és az új-zélandi hatóságok korábbi közlése szerint több éve lehettek a bőröndökben.

Nyitókép: Illlusztráció. Fotó: Olga Nikiforova / GettyImages

 

#Külföld#bőrönd#holttestek#új-zéland#dél-korea#kisgyerek#rendőrség

Címlapról ajánljuk