Baleset-bűnügy

Két kisgyermek holttestét találták meg egy raktárvásáron vett bőröndben

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 18. 15:31

A hatóságok rajta vannak, hogy azonosítsák az emberi maradványokat. 

Ahogy két nappal ezelőtt megírtuk, emberi maradványokat talált egy új-zélandi család abban a bőröndben, amit egy helyi raktárvásáron vettek.

Dél-Aucklandben egy raktározással foglalkozó cég rendezett árverést a nála hagyott, gazdátlanná vált dolgokból. A hasonló árverések jellegzetessége, hogy a licitálók nem nézhetnek bele a csomagokba, annak reményében verik fel az árat, hogy valóban értékes dolgot találnak majd. A család egy utánfutónyi árut, köztük bőröndöket vett meg, ezeket csak otthon csomagolták ki – ekkor bukkantak a maradványokra.

A BBC most azt írja

kiderült, hogy a maradványok két kisgyermekhez tartoztak. A holttestek valószínűleg több éve a bőröndben voltak, az áldozatok feltehetően öt és tíz év között lehettek, amikor meghaltak.

A hatóságok jelenleg a táskákban talált tárgyakat vizsgálja annak érdekében, hogy azonosíthassák a testeket. A rendőrök emellett a térfigyelő kamerák több órányi felvételeit is ellenőrzik, ám attól tartanak, hogy az eltelt idő hosszúsága miatt a kulcsmomentumok már régen törlődtek. 

Az új-zélandi rendőrség együttműködik az Interpollal, bár az áldozatok rokonai vélhetően az országban tartózkodnak. 

Nyitókép (illusztráció): iStock / Getty Images Plus

 

#Baleset-bűnügy#új-zéland#auckland#bőrönd#gyerek#holttest#aukció

Címlapról ajánljuk