Külföld

Kihívta a rendőröket, mert beragadt az autója, erre agyonlőtték

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 15. 20:01

Eredetileg azt állította a rendőrség, hogy a férfi meg akarta késelni őket. Kiderült, hogy nem ez az igazság.

Beragadt az autója a sárba egy Colorado-i fiatalnak, aki ezután a 911-et hívta, hogy segítséget kapjon. A júniusi eset úgy végződött, hogy a rendőrök megfenyegették, sokkolták, gumilövedékeket lőttek bele, aztán éleseket.

A 22 éves férfi haláláról készült testkamerás felvételeken az látszik, hogy a művelet elejétől a végéig eszkalálják a helyzetet a rendőrök, és túl hamar alkalmaznak erőszakot. A rendőrök csupán azt tudták, hogy a férfi azt mondta a segélyhívónak: mivel amatőr régész, van egy kis kalapács és két kés az autójában.

A rendőrök először azt követelték, hogy a mentális problémákkal szenvedő férfi hagyja el a járművét, amit az nem akart megtenni, mivel túlságosan félt. A rendőröknek közben szólt a diszpécser, hogy ha férfi nem követett el bűncselekményt, és nem fenyegetőzik, akkor hagyják békén. Ennek ellenére továbbra is megpróbálták kiszedni az autójából.

Egy óra múlva betörték az autó ablakát, mire a férfi önvédelemből megragadta egyik kését, de nem lépett fel támadólag. Ezután jött a sokkoló és a lövöldözés, aminek következtében életét vesztette. Ötször lőttek rá egy pisztollyal, a helyszínen meghalt.

Nyitókép: Getty Images

#Külföld#rendőrség#erőszak#usa#colorado#autó#Baleset-bűnügy

Címlapról ajánljuk