Külföld

III. Károlyt rendszeresen verték az iskolában

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 12. 15:02

Egy volt osztálytársa arról beszélt, hogy sajnálták a későbbi uralkodót, de az osztálytársak azt is bántották volna, aki megpróbál barátkozni vele.

Rendszeresen verték osztálytársai III. Károlyt (akkor még Károly herceget) az iskolában – erről egy volt osztálytársa beszélt az ITV csatorna reggeli műsorában.

A brit király gyerekkorában a skóciai Gordonstoun iskola diákja volt, ahová a királyi család számos tagja járt előtte és azóta is. Ő 1967-ben végzett. Volt osztálytársa, Johnny Stonborough az uralkodó diákéveiről azt mondta:

Elég durva volt. Keményen zaklatták, és nagyon el volt szigetelve. Már akkor sajnáltuk őt, de a gond az volt, hogy ha valaki megpróbált volna barátkozni vele, azt is bántották volna emiatt.

Felidézte: voltak páran, akik mindig hangoztatták, hogy a rögbipályán „lerendezik” Károly herceget, ami azt jelentette, hogy ütik-verik, vagy épp meghúzzák a fülét.

Úgy tudni, Károly sem szeretett a Gordonstounba járni, de ezt megtartotta magának. Az 1970-es évek közepén a brit parlament felsőháza előtt arról beszélt, hogy sok tévhit kering az iskoláról, ami szerinte abból a szempontból volt nehéz, hogy testileg és szellemileg is többet követelt, mint más iskolák. Hozzátette ugyanakkor, hogy szerencsésnek tartja magát, mert az intézményben sokat tanult saját képességeiről és hiányosságairól.

Megtanultam elfogadni a kihívásokat és vállalni a kezdeményezést

– mondta. Egy interjúban pedig, amit a Mirror idéz, azt mondta, azért nem szerette az iskolát, mert a legjobban otthon szeretett lenni.

De Gordonstounban kifejlődött az akaraterőm és az önuralmam, segített, hogy megtanuljam fegyelmezni magam

– jelentette ki III. Károly.

Nyitókép: II. Erzsébet meglátogatta Károly herceget Gordonstounban az utolsó iskolai napján – Fotó: Daily Mirror/Mirrorpix/Mirrorpix via Getty Images

#Külföld#iii. károly#egyesült királyság#iskola#zaklatás#bántalmazás

Címlapról ajánljuk