Külföld

Nem elég a háború, most a koronavírus újabb hulláma csapott le Ukrajnára

rtl.hurtl.hu

2022. szeptember 4. 19:19

Elindult az őszi járványhullám a szomszédos országban.

Ukrajnában a koronavírus újabb hulláma indult el – közölte vasárnap Ihor Kuzin országos tisztifőorvos.

A fertőzöttek számának növekedése figyelhető meg, ami az őszi hullám kezdetét jelzi

– mondta a szakember az Ukrinform hírügynökségnek nyilatkozva. Hozzátette, hogy egyre több fertőzöttet és beteget regisztrálnak, a múlt héten mintegy 9100 új eset volt, mostanra már 11 500.

A tisztifőorvos hangsúlyozta, hogy a kórházban kezelésre szoruló fertőzöttek száma is megugrott. Két hete hozzávetőleg 2600 pácienst ápoltak koronavírushoz köthető tünetekkel az ország egészségügyi intézményeiben, számuk mára 3100-ra gyarapodott.

Viktor Ljasko ukrán egészségügyi miniszter már augusztus elején felhívta a figyelmet az esetszámok növekedésére, bár akkor még úgy fogalmazott, hogy a helyzet nem vészes. Hetente 30-40 százalékkal növekszik a fertőzöttek száma - tette hozzá.

Ukrajnában az utóbbi négy hétben a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint 44 291 fertőzöttet és 149 halálesetet regisztráltak. A járvány kitörése óta több mint ötmillió fertőzöttet azonosítottak, akik közül 116 634-en hunytak el a kórban.

Nyitókép: egy egészségügyi dolgozó vesz egy adagot egy fiolából a COVID-19 oltási kampány során a közép-ukrajnai Dnyiproban 2022. augusztus 26-án. Fotó: Getty Images

#Külföld#orosz-ukrán háború#koronavírus

Címlapról ajánljuk