Külföld

Tucker Carlson szerint nem a globális felmelegedés fogja megölni a nagyanyádat

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 30. 15:14

A magyar kormánykörökkel jó kapcsolatot ápoló amerikai műsorvezető szerint a tél az igazi fenyegetés.

Az európai energiaválsággal foglalkozott hétfőn az amerikai Fox News sztárműsorvezetője, a magyar kormányzati körökkel is jó viszonyt ápoló Tucker Carlson. A HuffPost összefoglalója szerint a műsorban olyan bölcsességek hangzottak el, mint hogy

Az európaiak rájöttek, hogy az emberi civilizációra az igazi fenyegetést nem a globális felmelegedés jelenti, soha nem a globális felmelegedés jelentette. A valódi fenyegetés az emberekre a globális lehűlés, vagy másként mondva, a tél.

Tucker Carlson fejtegetése szerint minden évben sokkal többen fagynak halálra, mint ahányan a meleg miatt halnak meg.

Tehát amikor néhány hónap múlva csökkenni fog a hőmérséklet Európában, az óriási problémát jelent, és mindenki számára nyilvánvaló lesz. Nem globális felmelegedés, hanem globális lehűlés. Ez fogja megölni a nagyanyádat.

A HuffPost a műsorvezető kijelentéseit azzal árnyalja, hogy tudósok évek óta figyelmeztetnek: az ember okozta klímaváltozás szélsőséges hőséget és szárazságot vált ki, de melegebb éghajlatú vidékeken is ritkán tapasztalt hideget idézhet elő télen. Az elmúlt 36 évben pedig 74 százalékkal nőtt a hőséggel összefüggő halálozások száma.

Tucker Carlson az európai helyzetből azt a következtetést vonta le, hogy ragaszkodni kell a fosszilis energiahordozókhoz. Azt is kijelentette:

Barack Obamának több tízmillió dollár értékű tengerparti ingatlanja van, mert tudja, hogy az óceánok vízszintje nem emelkedik.


Nyitókép: Janos Kummer/Getty Images

#Külföld#tucker carlson#tél#globális felmelegedés

Címlapról ajánljuk