Külföld

Orosz turistáknak szól az ukrán reklámfilm: nem ajánlják idén nyáron a Krím félszigeti nyaralást

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 12. 13:52

„Kellemetlenül forró” nyaralást ígérnek, aminek a legutóbbi, orosz katonai repülőtér elleni ukrán támadás ad nyomatékot.

Az rtl.hu is beszámolt róla, hogy bár Ukrajna hivatalosan még mindig nem ismeri el, a bizonyítékok alapján ukrán gerillák vagy ukrán rakéták pusztítottak el egy orosz katonai repülőteret a 2014 óta orosz megszállás alatt lévő Krím félszigeten.

A hatalmas robbanásokról készült fotók és videók bejárták a világot, egy részüket a krími tengerparton nyaraló orosz turisták készítették. Bár Oroszország azt állítja, hogy csak baleset történt, és a repülőtéren tárolt lőszer robbant be, az orosz turisták pánikszerűen kezdték elhagyni a félszigetet.

Az ukrán propaganda pedig igyekszik a maradókat vagy a Krímbe készülőket eltántorítani attól, hogy a félszigeten nyaraljanak. Ennek valószínű oka, hogy az ukrán hadsereg nagyszabású támadásokra készül a területen, és igyekszik elkerülni az orosz civil áldozatokat. De elképzelhető, hogy csak az orosz közvélemény megzavarását szolgálja az alábbi reklámfilm, amelyet az ukrán védelmi minisztérium osztott meg a Twitteren.

A védelmi tárca egy sejtelmes üzenetet is fűzött a videóhoz, amelyben a világ néhány vonzó üdülőhelyét sorolják fel kellemes popzene kíséretében. Ezek a film üzenete szerint sokkal inkább alkalmasabbak az idei nyaralásra, mint a Krím.

Hacsak nem akarnak kellemetlenül forró nyaralást, azt tanácsoljuk tisztelt orosz vendégeinknek, hogy ne látogassák meg az ukrán Krímet. Mert semmilyen fényvédő krém nem védi meg őket az illetéktelen helyen történő dohányzás veszélyes hatásaitól

– fogalmaz a közlemény, utalva arra, hogy a krími támadás utáni első közleményeikben az ukránok azon ironizáltak, hogy az oroszoknak nem lett volna szabad a robbanékony lőszerek közelében dohányozniuk.

Nyitókép: Ukrán védelmi minisztérium / Twitter

#Külföld#orosz-ukrán háború#krím

Címlapról ajánljuk