Külföld

Néhány órával azután halt meg egy rákbeteg nő, hogy összeházasodott a szerelmével

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 11. 14:32

Hetekkel előtte diagnosztizálták a betegségét.

Az esküvője napján halt meg egy 61 éves, kétgyermekes anya, néhány héttel azután, hogy bél- és májrákot diagnosztizáltak nála – írja a Daily Mail

A dél-walesi Cwmbranban élő Helen Felvus úgy tervezte, hogy 44 együtt töltött év után összeházasodik párjával, Daviddel, de a sokkoló diagnózis után kénytelenek voltak előrehozni az esküvőt.

A tragikus haláleset azonban csak néhány órával azután következett be, hogy Helen az esküvője napján kimondta az igent. 

A pár lánya, a 37 éves Robyn Haynes arról beszélt a lapnak, hogy Helent éles, szúró fájdalom kezdte gyötörni a teste jobb oldalán, de a család úgy gondolta, hogy a veséivel van probléma. Helen beszélt az orvosaival, mielőtt júliusban nyaralni ment Daviddel Tenerifére, az út alatt azonban romlott az állapota, hazatérve pedig bél- és májrákot diagnosztizáltak nála. Nem sokkal később hazaküldték, hogy palliatív ellátásban részesüljön.

Robyn Haynes hozzátette azt is, hogy amikor diagnosztizálták az anyját, először azt hitték, hogy még van idejük. „Nehéz volt megemészteni, hogy ilyen hamar elveszítjük. Amikor megtudtuk, hogy már csak napjai vannak hátra, a világunk a darabjaira hullott. Kezdetben azt hittük, lesz egy kezelési terv, hogy legyőzhesse a rákbetegséget, de a kórházban közölték, hogy nagyon rosszul van, és már csak annyit tudnak tenni, hogy biztosítják az életvégi ellátást”.

Helen és David ezért előrehozták az esküvőt, a nő pedig július 30-án, néhány órával a szertartás után elhunyt. A lánya a DailyMailnek arról is beszélt, hogy szeretné felhívni a figyelmet a máj- és bélrák tüneteire, hogy mások ne szenvedjenek. 

„Ha fáj a gyomrod, vagy valamid nincs jól, menj el a kórházba vagy az orvoshoz. A tünetek a következők: sárgaság, duzzadt lábak, zavartság, puffadás, emésztési zavarok, éles, szúró fájdalom és csökkent mozgásképesség. Nem szeretném, ha más családok is átélnék azt, amin mi keresztülmegyünk, mert ez pusztító” – mondta a nő. 

Nyitókép: sukanya sitthikongsak / Getty Images

#Külföld#rák#daganat#esküvő#betegség#egyesült királyság

Címlapról ajánljuk