külföld

55 évesen meghalt a brazil testépítő, aki olajjal injekciózta az izmait

rtl.hurtl.hu

2022. augusztus 2. 17:48

Az orvosai már jóval korábban figyelmeztették, hogy hagyja abba. 

Ötvenöt éves korában meghalt a „brazil Hulknak” becézett testépítő, Valdir Segato, aki a közösségi médiában azzal szerzett magának követőket, hogy olajat fecskendezett a bicepszeibe, amitől azok hatalmasra nőttek – írja a Mirror.

Valdir Segato – annak érdekében, hogy megteremtse elképesztő méreteit – figyelmen kívül hagyta az egészségügyi figyelmeztetéseket, a sztrók és a fertőzések kockázatát. A férfi Arnold Schwarzenegger és Hulk fizikumát próbálta lemásolni azzal, hogy minden nap befecskendezte mell- és hátizmait, valamint bicepszeit. Segato syntholt, egy olyan olajfélét használt, amelyet ha izomba fecskendeznek, megnöveli annak térfogatát, ugyanakkor nagyon veszélyes a szervezetre. 

Segatót az orvosok 49 éves korában már figyelmeztették arra, hogy helyrehozhatatlan idegkárosodást szenvedhet el, és akár amputációra is szorulhat, azonban az építőipari munkás a tanácsok ellenére is folytatta az injekciózást. A közösségi médiában Valdir Syntholnak nevezte magát, és rendszeresen posztolt képeket, videókat domborodó izmairól. 

A férfi légzési problémákra panaszkodott, majd segítséget kért az egyik szomszédjától. Állítólag azt mondta: „segítsenek, segítsenek, mert haldoklom”. Kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét. Úgy tudni, hogy szívrohamot kapott.

A testépítőt már korábban is kórházba szállították ugyanilyen légzési problémákkal, akkor azonban felépült. 

Nyitókép: valdir.segatto / Instagram

#külföld#brazília#brazil testépítő#hulk#synthol#testépítés#testépítő#meghalt#haláleset#életmód

Címlapról ajánljuk