Külföld

Videón, ahogy elrántja gazdáját a járdán száguldó autó elől a hős kutya

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 19:08

Orla rejtélyes módon megérezte a veszélyt, és megmentette Kimberly életét.

Saját kutyája mentette meg egy nő életét a nagy-britanniai West Yorkshire-ben, Castleford városában, amikor pórázával elrántotta gazdáját egy száguldó terepjáró elől – írta a Mirror.

Az esetről készült videó tanúsága szerint a legalább 113 kilométer/órás sebességgel haladó autó felhajtott a járdára, ám az Orla nevű kutya még időben elkezdte nagy erővel húzni gazdáját, a 35 éves Kimberley Bridges-t a jármű útjából.

Az események oka nem tisztázott. Kimberly elmondása és a videófelvétel szerint a terepjáró sofőrje figyelmetlenségből vagy más okból nekihajtott a járda szélének, amitől elveszítette az autó irányítását, majd egy másik autónak ütközött. A nő elmondása szerint az autó olyan közel suhant el mellette, hogy a visszapillantó tükre a fenekét súrolta.

A videóból viszont nem derül ki, hogy Orla miért kezdte el vadul húzni gazdáját. Ugyanis pár pillanattal azelőtt kezdte el húzni a pórázát, mielőtt a terepjáró felhajtott a járdára.

A fekete autót később sorsára hagyta a sofőrje Pontefract városában.

Magyarországon sajnos nem tudta megmenteni gazdája életét egy vakvezető kutya, bár megpróbálta. Modok Sándort Kisteleken, hétfő hajnalban fékezés nélkül gázolta el egy autó egy olyan helyen, ahol nincs gyalogátkelő. A férfi a kórházban belehalt sérüléseibe, és az ötéves labrador is megsérült a balesetben.

Nyitókép: Youtube

#Külföld#kutya#életmentés#autó

Címlapról ajánljuk