Baleset-bűnügy

Vak férfit gázoltak halálra Kisteleken, kutyája próbálta menteni az életét

rtl.hurtl.hu

2022. július 29. 6:55

Az autó sofőrje fékezés nélkül ütötte el az úton átkelő férfit, akit kutyája kétségbeesetten próbált elrángatni a veszély elől. 

Halálra gázoltak egy vak férfit hétfő hajnalban a Csongrád-Csanád megyei Kisteleken, miközben munkahelyére igyekezett – írta a Blikk. Modok Sándort vakvezető kutyája, Infra kísérte, aki a közeledő autót észlelve kétségbeesetten próbálta megmenteni gazdája életét, és nagyot rántott a hámján, hogy lehúzza az úttestről, de akkor már késő volt.

Az Infrát kiképző Baráthegyi Alapítvány közlése szerint Modok Sándort a mentőben még tudott beszélni, de a kórházban már nem tudták megmenteni az életét. Infra az alapítvány közlése szerint csak kisebb sérüléseket szenvedett: a mellkasán keletkezett egy vérömleny, amit a hám okozott, amikor megpróbálta elrántani gazdáját.

Az alapítvány úgy tudja, hogy az autós fékezés nélkül ütötte el Modok Sándort, aki kutyájával már a felezővonalon túl járt, amikor elgázolta őket az autó. A vakvezetőkutyákat képző alapítvány és a Blikk információi szerint is a sofőr azt mondta a rendőröknek, hogy a felkelő nap elvakította, és ezért nem vette észre a férfit és a kutyáját.

A Blikknek az áldozat keresztlánya elmondta:

A környéken nincs zebra, ráadásul ott a bejárat, máshol nem tudtak volna átkelni. El sem tudom képzelni, mit élhetett át szegény keresztapám, amikor Infra megérezte a bajt. Nem tudhatta, hogy mit akar jelezni a kutya.

Rutai Hajnalka hozzátette, nagyon hálásak a kutyának, és szeretnék, ha a férfi temetésén is ott lenne. Az eb jelenleg a kiképzőjénél pihen. A Baráthegyi Alapítvány közlése szerint még kérdéses, hogy a fiatal, ötéves kutya újra munkába tud-e állni.

Nyitókép: Illusztráció. Fotó: fotografixx / GettyImages

 

#Baleset-bűnügy#gázolás#halálos gázolás#vak#látássérült#kistelek#vakvezető kutya

Címlapról ajánljuk