Külföld

Hat boltban is lövöldözött, két embert megölt egy fegyveres Kaliforniában

rtl.hurtl.hu

2022. július 12. 8:21

Egy születésnapját ünneplő üzletláncra csapott le.

Két embert megölt, hármat megsebesített az a fegyveres, aki hat dél-kaliforniai város 7-Eleven szupermarketjét rabolta ki hétfőn. 

Legalább három bűncselekmény esetében biztosan ugyanaz a személy az elkövető, közölte a hatóság az MTI szerint.

Az erőszakos cselekmények sorozata körülbelül öt óra alatt zajlott le július 11-én, amikor a 7-Eleven márka a 95. születésnapját ünnepelte, ebből az alkalomból hétfőn az üzletekben üdítőt osztogattak.

A nyomozók egyelőre nem tudják, mi váltotta ki az erőszakot Ontario, Upland, Riverside, Santa Ana, Brea és La Habra városokban.

Az első rablást Ontario városában követte el egy álarcos férfi, aki pisztolyt tartott az üzlet alkalmazottjára, és pénzt követelt. A férfi itt nem lőtt.

A második rablás mintegy 45 perccel később történt Uplandben, alig 8 kilométerre az ontariói bolttól. A gyanúsított néhány itallal és egyéb áruval az eladóhoz lépett, és egy félautomata fegyverrel hadonászott. Ellopta az árucikkeket és nagyjából 400-500 dollárt, majd elmenekült, nem lőtt.

Nem sokkal ezután Riverside-ben egy fegyveres kirabolta a 7-Eleven eladóját, majd a fegyvert egy vásárló ellen fordította, tüzet nyitott és elmenekült. Az áldozat állapota súlyos. Nem tudják, hogy a tettes miért lőhetett rá a vevőre.

A következő lövöldözés 3 óra 20 perckor mintegy 39 kilométerrel távolabb, Santa Anában történt a rendőrség szerint. A kiérkező rendőrök lövésekről számoltak be, egy férfit holtan találtak a 7-Eleven parkolójában.

Nagyjából 40 perccel később Brea-ben egy 7-Eleven-alkalmazottat lőttek le. Kevesebb mint egy órával később a szomszédos La Habrában jelentettek rablást egy 7-Elevenben. Két meglőtt áldozatról számoltak be, állapotukról nem közöltek semmit. La Habra, Brea és Santa Ana rendőrsége szerint ugyanazt a gyanúsítottat keresik, Ontario, Upland és Riverside hatóságai ezt még nem állapították meg.

Nyitókép: Paul Bersebach / MediaNews Group / Orange County Register via Getty Images

#Külföld#usa#kalifornia#lövöldözés#születésnap#rablás

Címlapról ajánljuk