Külföld

Mégis megnevezte az ötéves brit fiú meggyilkolásában részt vevő tinédzsert a bíróság

rtl.hurtl.hu

2022. június 30. 21:58

Carey Mulligan istenként tekintett a meggyilkolt kisfiú mostohaapjára. 

Korábban az rtl.hu is beszámolt arról a brutális bűnűgyről, amelyben most hirdettek ítéletet: az ötéves brit kisfiút, Logan Mwangit anyja, Angharad Williamson, mostohaapja, John Cole, és egy tinédzser gyilkolta meg. A nőt és a férfit majdnem harminc évre ítélték el, a 14 éves fiatalkorú pedig 15 év börtönbüntetést kapott. 

A tinédzser nevét az előző híradásokban nem hozták nyilvánosságra, ugyanis az 1999. évi ifjúsági igazságszolgáltatásról és bűnügyi bizonyítékokról szóló törvény 45. szakasza szerinti korlátozás névtelenséget biztosít a büntetőügyben érintett 18 év alatti fiatalok számára. Ezt a rendelkezést azonban a bíró később feloldotta – írja a BBC

Craig Mulligan nem volt biológiai rokonságban sem a kisfiúval, sem annak anyjával vagy mostohaapjával. Utóbbi, John Cole nevelte őt kilenc hónapos kora óta, és tavaly nyáron megkapta a fiú felügyeleti jogát is. Mulligan július 26-án költözött be a családi házba, mindössze öt nappal azelőtt, hogy Logant holtan találták. A per során az ügyészség úgy vélekedett, hogy a költözéssel lényegében meggyulladt a gyufa a puskaporos hordó mellett.

Mégis megnevezte az ötéves brit fiú meggyilkolásában résztvevő tinédzsert a bíróság
South Wales Police

Az év elején, a cardiffi tárgyalás során meghallgatták azokat a nevelőszülőket, akik 2021 első felében Mulligant gondozták: ők arról beszéltek, hogy megrémültek a tinédzsertől, és szörnynek nevezték.

A Daily Mail közzétett egy felvételt, amelyen a fiú kihallgatása zajlik. Mulligan ezen teljesen érzelemmentesen válaszol a kérdésekre:


A család elmondása szerint Mulligan soha nem nevezte Logant a nevén, mindig csak „ötévesként” emlegette, és számos alkalommal elmondta, hogy meg akarta ölni a fiút. 

Egy családtag szerint a tinédzser más gyerekeket kérdezett arról, hogy játszhat-e velük „gyilkosos játékokat”, és hogy „beteheti-e őket egy fekete zsákba”. Mulligan állítólag teljesen a megszállottja volt Cole-nak, akire istenként tekintett.

Nyitókép: Matthew Horwood/Getty Images

#Külföld#gyilkosság#tinédzser#bíróság#bűnügy

Címlapról ajánljuk