Külföld

Meghalt az oktató, akit megkéseltek egy németországi egyetemen

rtl.hurtl.hu

2022. június 12. 17:49

Műtétet hajtottak végre az adjunktuson, de már nem tudták megmenteni az életét.

Belehalt a sérüléseibe az a 30 éves adjunktus, aki a június 10-i Hamm egyetemen történt késelés során sebesült meg – írja a Deutsche Welle. A támadásnak négy sérültje volt, három nő és egy férfi. Egy 34 éves férfit letartóztattak.

A támadó az egyetem aulájában szúrt meg három hallgatót, majd egy előadóban többször is mellkason szúrt egy adjunktus oktatót. A késes támadót végül a hallgatók szerelték le. Az oktatót helikopterrel a közeli kórházba szállították, ahol sürgősségi beavatkozáson esett át, azonban az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

Ralf Ziegler, dortmundi rendőrfőnök elmondta, hogy a hallgatók nagyon bátran viselkedtek, mikor lefegyverezték a támadót.

A rendőrség közölte, hogy nem találtak arra utaló jelet, hogy a támadás politikai vagy vallási indíttatású lett volna. A német ügyészek szerint a késelő mentális betegségben szenved, paranoiás téveszméi lehettek. Kiderült, hogy a férfi a támadás előtti napokban kórházba és elmegyógyintézetbe került, mert megpróbált öngyilkos lenni.

A három diák – mindannyian 22 évesek – sérülései már gyógyulnak, egyikőjük sincs életveszélyes állapotban.

Nyitókép: Bernd Thissen / picture alliance / Getty Images

#Külföld#németország#késelés#egyetem#hamm egyetem

Címlapról ajánljuk