Külföld

Képeken Meghan Markle nagy belépője: így érkezett meg a Szent Pál-székesegyházba

rtl.hurtl.hu

2022. június 3. 13:13

Ismét csodás összeállítást választott a sussexi hercegné.

Az Egyesült Királyság négynapos rendezvénysorozattal ünnepli II. Erzsébet királynő platinajubileumát, vagyis trónra lépésének 70. évfordulóját. Az ünnepi hétvége egyik leglátványosabb eleme a csütörtöki, Trooping the colour néven ismert katonai parádé volt, amelyet a királyi család dolgozó tagjai – köztük az ünnepelt Erzsébet királynővel – a Buckhingam palota erkélyéről figyeltek. Bár az erkélyre nem álltak ki, a királyi családdal együtt mutatkozott az ünnepségre hazautazó Harry herceg és Meghan Markle is. A sussexi hercegné a palota egyik szobájából figyelte a felvonulást, ügyes fotósok pedig megörökítették, ahogyan játékosan csendre inti a jelen lévő gyerekeket. Viselkedéséről egy testbeszéd-szakértő is meglepő kijelentéseket tett.

Meghan Markle már a csütörtöki eseményre is szemkápráztató ruhát választott, azonban a DailyMail cikke szerint talán ezen is túltesz az a fehér összeállítás, amelyben a Szent Pál-székesegyházba érkezett a platinajubileum alkalmából tartott hálaadó misére. Vele volt férje, Harry sussexi herceg is.

Fotó: Dan Kitwood / WPA Pool / Getty Images

A hercegi pár azóta nem mutatkozott együtt nyilvánosan a királyi családdal – leszámítva a csütörtöki, véletlenül elkapott pillanatot –, hogy két évvel ezelőtt maguk mögött hagyták azt, legalábbis annak nyilvános kötelezettségekkel járó részét. A sussexi herceg és hercegnő emberi kapcsolataikat ugyan megőrizték az uralkodó családdal, azonban már nem számítanak a királyi család dolgozó tagjainak. A pár az Egyesült Államokban kezdett új életet, második gyermekük, Lilibet Diana már ott született. A kislány hétvégén ünnepli első születésnapját, mostanáig nem találkozott II. Erzsébet királynővel, akit néhai férje, Fülöp herceg Lilibetnek becézett. 

Fotó: Dan Kitwood / WPA Pool / Getty Images

A sussexi hercegi pár oldottan viselkedett a székesegyházban, barátian üdvözölték egymás a család többi tagjával. Bár sokan azt feltételezték, hogy a pár visszatérése az Egyesült Királyságba kínos helyzetekhez vezethet, egyelőre úgy tűnik, nem így történt.

Fotó: Matt Dunham /WPA Pool / Getty Images

A hálaadó misén II. Erzsébet királynő nem vesz részt, mivel a tegnapi katonai parádé után rossz közérzetére hivatkozva lemondta megjelenését.

Nyitókép: Neil Mockford / GC Images / Getty Images

#Külföld#meghan markle#erzsébet királynő#harry herceg#platinajubileum

Címlapról ajánljuk