Külföld

Erzsébet királynő rossz közérzete miatt lemondta pénteki programját

rtl.hurtl.hu

2022. június 2. 21:15

Az Egyesült Királyságban négy napon át ünneplik az uralkodó platinajubileumát.

A BBC a Buckingham palota közlése alapján arról ír, hogy II. Erzsébet brit uralkodó nem fog részt venni a platinajubileuma alkalmából rendezett négynapos ünnepségsorozat második, pénteki napján. 

A palota közleménye szerint Erzsébet királynő nagyon élvezte a mai katonai parádét, azonban „némi kellemetlenséget tapasztalt. Figyelembe véve a holnapi, nemzeti hálaadó istentiszteleten való részvételhez szükséges utazást és aktivitást a Szent Pál székesegyházban, Őfelsége nagy vonakodással úgy döntött, hogy azon nem vesz részt. A királynő alig várja, hogy részt vehessen a ma esti jelzőfénygyújtási eseményen a windsori kastélyban, és szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik a mai napot ilyen emlékezetessé tették.”

Az Egyesült Királyságban II. Erzsébet királynő trónra lépésének 70. évfordulóját ünneplik. Az ünnepségsorozat egyik leglátványosabb eleme a Trooping the Colour néven ismert katonai parádé, amelyen csütörtökön 1500 katona és 400 fős katonazenekar ünnepelte az uralkodót. A Buckhingham palota erkélyén megjelent az ünnepelt Erzsébet királynő is. 

A Fókusz tudósítója a palota elől jelentkezett be:


Nyitókép: Karwai Tang / WireImage

#Külföld#erzsébet királynő#platinajubileum#mise#rosszullét

Címlapról ajánljuk